Heropening soepbus Leger des Heils op 3 plaatsen in Helmond

Gepubliceerd op: 11 juni 2020 13:46
Gewijzigd op: 11 juni 2020 11:54

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Binnenkort start de soepbus weer in Helmond. Op drie locaties delen de mensen van het Leger des Heil in samenwerking met de katholieke kerken in Helmond, gratis soep, koffie en thee uit met een boterham voor iedereen die bij binnenkomt.

Soep uitdelen aan mensen is een activiteit waar het Leger des Heils bekend om staat. Het uitdelen gebeurt onder leiding van professionals die samen met vrijwilligers en ervaringsdeskundigen de soepbus bemensen. Zij delen alles uit en staan ook klaar om een praatje te maken met de mensen die bij de soepbus komen. De volgende openingstijden en locaties gelden vanaf volgende week.

Paulus Potterstraat (kerk) 17.30 uur vanaf dinsdag 9 juniVan Hornestraat (kerk) 17.30 uur vanaf dinsdag 9 juniPerron 3 (Overloop 48a) 17.30 uur vanaf donderdag 11 juni

Een bekertje soep, een kop koffie en een boterham doorbreek niet alleen de sleur maar bezorgt mensen ook het gevoel dat er andere mensen voor ze klaar staan. Verder biedt het ook een kans om mensen die hulp, medicijnen of ondersteuning nodig hebben, te helpen of door te verwijzen.

De opstart van het soepbus -initiatief in Helmond wordt financieel ondersteund door Omzien naar Elkaar (Helmond). “Met deze steun willen we een goede opstart van de sociale eetcafés in Helmond mede mogelijk maken bieden in deze moeilijke coronatijd," geeft voorzitter Emmanuel Verleg aan. "Wij vinden het erg belangrijk dat dit soort initiatieven weer starten en de mensen bereiken. Juist in deze tijd is de soepbus voor deze doelgroep erg belangrijk.” www.omziennaarelkaarinhelmond.com


Dit nieuwsbericht is 627 keer bekeken

X
X