Helmondse Vereniging voor Onderwatersport Aquarius bestaat vijftig jaar

Gepubliceerd op: 12 februari 2020 12:13

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Op 1 maart 2020 bestaat duikvereniging Aquarius vijftig jaar. Dit jubileum willen ze uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op 1 maart 1970 werd de Helmondse Vereniging voor Onderwatersport Aquarius opgericht. Enkele fanatieke duikers namen het heft in eigen handen om ook in Helmond een duikvereniging op te richten. Iedereen kent uit die tijd natuurlijk wel de natuurbeelden op TV van de beroemde Jaques- Yves Cousteau die met zijn boot de ‘Calypso’ en zijn duikteam het onderwaterleven vastlegde op beeld.

In korte tijd groeiden het ledenbestand van de duikvereniging ook gestaag. Er moest zelfs  een periode een ledenstop ingelast worden omdat het zwembad, waar élke week in geoefend werd, gewoonweg te klein werd en de instructeurs het niet meer bij konden houden. Na afloop van zo'n zwem- of duikavond werd (en wordt) nog steeds volop nagekaart over de ervaringen die men onder water heeft beleefd. 

Tegenwoordig is de vereniging aangesloten bij de stichting DNBO en beheerd zij, tesamen met een aantal andere duikverenigingen, zogenaamde Duikspots in Noord Brabant-Oost. Duikspots zijn duikplassen waarbij met de eigenaar een overeenkomst wordt aangegaan om het duiken ook in de toekomst veilig te stellen. Op de duikspots worden onderkomens gerealiseerd voor eigen gebruik. Bijvoorbeeld duikspot ‘t Zuth in Bakel (Milheeze).

In de afgelopen vijftig jaar heeft de duikvereniging tal van activiteiten georganiseerd: ijsduiken, wrakduiken, duikvakanties en zelfs de politie en brandweer hebben wel eens om assistentie gevraagd. Kortom: een boeiende duikvereniging die er dit jaar een mooi jubileumjaar van gaat maken met onder andere leuke duiktrips en een clubreis naar Egypte.

Maar eerst wordt er op zondag 1 maart een jubileumreceptie gehouden waar leden, genodigden en oud-leden de mogelijkheid wordt geboden om hun duikverhalen uit de oude doos kunnen uitwisselen.

U wordt verzocht om eventuele foto’s en/of logboeken ter inzage mee te nemen of eventueel digitaal te sturen naar Aquarius50jaar@outlook.com

Oud leden die zich verbonden voelen met de duikvereniging Aquarius zijn op zondag 1 maart van harte welkom in het Jan Visser museum, Keizerin Marialaan 5 te Helmond waar van 14.00 uur tot 17.00 uur de jubileum receptie wordt gehouden.

Kijk gerust op de site van Aquarius-Helmond www.aquarius-helmond.nl  voor de laatste updates en impressie foto's. P.S. De ledenstop geldt niet meer: nieuwe leden met of zonder duikbrevet zijn van harte welkom om samen te genieten van het duiken en met ons dit jubileum jaar groots te gaan vieren. Interesse? Stuur een mail naar hvvo.aquarius@outlook.com

F C.W. Dekker


Dit nieuwsbericht is 253 keer bekeken

X
X