Helmondse liedertafel ’t Akkoordje viert 25-jarig bestaan

Gepubliceerd op: 23 september 2019 11:49

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Helmond: Helmondse Liedertafel ‘t Akkoordje werd 25 jaar geleden in oktober 1994 opgericht. Om dit niet zo maar voorbij te laten gaan, wordt dit gevierd door het houden van een muziekmiddag.

Op zondag 29 september zal ’t Akkoordje aan de hand van twee muzikale blokken hun repertoire presenteren. Het zal een mix zijn van diverse liederen die door de afgelopen 25 jaar werden gezongen en natuurlijk zullen ook onze nieuwste liederen voorbijkomen. Tussen de twee optredens zal er een gastoptreden plaatvinden door Senna Willems. Senna is de kleindochter van de welbekende Helmondse accordeonist Arie Willems maar ook kreeg zij veel bekendheid door haar deelname aan “De Voice Kids”. De opening van deze feestelijke muziekmiddag zal worden verricht door wethouder van Dijk.

Helmondse liedertafel ’t Akkoordje bestaat uit ca. 60 enthousiaste vrijwilligers, waaronder een technische dienst en een eigen begeleidingsorkest, die met veel plezier optredens verzorgen voor  zorg- en verpleeginstellingen, stichtingen en verenigingen met een sociale doelstelling, wooncentra, wijkhuizen etc. Onder de bevlogen leiding van onze dirigent Frans Sijmens brengt ‘t Akkoordje een middag- of avondvullend programma waarbij wij ons publiek laten genieten van Nederlandse en anderstalige luister- en meezingliedjes die heel herkenbaar zijn. Het programma wordt door onze lady speaker op een leuke manier aan elkaar worden gepraat. Sfeer, gezelligheid en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

In 2009 droeg oprichter en oud-dirigent Frans Raaijmakers het voorzitterschap over aan Twan Spierings, de huidige voorzitter. In  2013 droeg hij zijn dirigentschap over aan de huidige dirigent Frans Sijmens. Frans Raaijmakers is als ere-lid nog steeds nauw betrokken bij ’t Akkoordje.

Het concert vindt  plaats in wijkhuis de Geseldonk, Cederhoutstraat 44 te Mierlo-Hout. De muziekmiddag begint om 14:00 uur en de zaal gaat om 13:30 uur open. De entree is gratis. Iedereen is van harte welkom!


Dit nieuwsbericht is 408 keer bekeken

X
X