Helmondse kunstenaars exposeren in Landgoed Leonardus

Helmondse kunstenaars exposeren in Landgoed Leonardus
Gepubliceerd op: 26 augustus 2021 9:29

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-Noord, Voorpagina

HELMOND-NOORD De Helmondse kunstenaars Paul de Maat en Peter Vermeulen laten vanaf zondag 29 augustus tot en met zondag 26 september nieuw werk zien in Landgoed Leonardus. Zij presenteren hun werk in een wisselende samenstelling.

De aftrap bestaat uit een aantal fotos uit ‘de Onderstroom’. Deze serie is gemaakt naar aanleiding van het Lucas Gassel-jaar in Helmond in 2020. Door corona werd de presentatie in de Cacaofabriek helaas gecanceld. Vertrekpunt is het Helmondse landschap. Met Paul de Maat als vast model maakte Peter Vermeulen een aantal fotos van geënsceneerde scènes.

Helmondse kunstenaars exposeren in Landgoed LeonardusF | Peter Vermeulen


Tragikomische, surreële scènes, geënt op onze sociale, maatschappelijke realiteit. Door de wisselwerking tussen deze landschappen en deze theatrale situaties ontstaat er een nieuwe associatieve kijkervaring. Verder tonen zij in de loop van de expositie een aantal nieuwe werken uit de serie ‘Assemblages’. Sculpturen, opgebouwd uit sloop- en bouwmaterialen, kringloopspullen, ijzerwaren, verpakkingsmaterialen, kinderspeelgoed, perspex, plastic, etc.

In een organisch werkproces worden deze wezensvreemde elementen samengesmolten tot een nieuwe werkelijkheid, een nieuw beeld. De opening is op zondag 29 augustus om 14.00 uur. Alle zondagen in september geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De feestelijke afsluiting vindt plaats op zondag 26 september om 14.00 uur.

Bezoekadres Landgoed Leonardus: Willem Beringsplein 88B, Helmond.


Dit nieuwsbericht is 310 keer bekeken

X
X