Helmondse Kim ziet uitdaging in horeca

Helmondse Kim uitdaging in horeca met Crafted 2021
Gepubliceerd op: 10 juni 2021 10:00
Gewijzigd op: 10 juni 2021 9:29

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Werk te zien tijdens Crafted 2021

HELMOND Kim Bijnen uit Helmond wil het helemaal gaan maken in de horeca. Voor het afstudeerevenement Crafted, begin juli in Eindhoven, heeft ze een speciale likeur gemaakt. De Helmondse Kim Bijnen (20) heeft het voor elkaar. Na een opleiding in de kinderopvang heeft ze gekozen voor een vervolgstudie in de horeca. Als er bedrijven zijn die de komende jaren veel personeel kunnen gebruiken, dan zijn het wel cafés, restaurants en hotels.

De horeca is de afgelopen anderhalf jaar hard geraakt door de pandemie. En nu de zaken weer langzaam de deuren mogen openen, is de branche dringend op zoek naar personeel. Kim volgt de opleiding leidinggevende in de bediening bij het Summa College in Eindhoven.

“Dat is op zich niet zo verwonderlijk”, vertelt ze. “Want ik werk al vier jaar in de horeca.” Vorig studiejaar rondde ze een opleiding in de kinderopvang af. “Ik had voor die opleiding gekozen na mijn vmbo-diploma aan het Carolus Borromeus College in Helmond”, vertelt ze. Het zat haar toch niet lekker. “Op een bepaald moment bleef ik zitten met een gevoel van ‘wil dit wel écht gaan doen?’. En toen was de keuze eigenlijk snel gemaakt”, zegt ze. “Want ik heb het altijd naar mijn zin gehad in de horeca.” Ze was wel zo slim om haar opleiding in de kinderopvang eerst af te ronden. “Dan kan ik daar nog altijd op terugvallen.”

Online les
Middenin tijden van corona begon Kim aan haar horeca-opleiding. “Ondanks de online les heb ik al veel geleerd”, vertelt ze. Zo staat Kim begin juli ook met een zelf gemixt likeurdrankje op evenement Crafted, dat in Eindhoven wordt gehouden. In winkelcentrum Heuvel Eindhoven en Dynamo Eindhoven laten studenten van Summa College zien wat ze de afgelopen jaren hebben geleerd.
Het evenement wordt sinds 2018 gehouden om creatieve studenten van de mbo-instelling in het zonnetje te zetten. Deze keer kunnen de studenten van de veertien creatieve opleidingen wel in ‘levende lijve‘ shinen.
Het imago van horeca is bekend: lange dagen, werken als andere mensen vrij hebben en niet te hoge salarissen. Kim Bijnen heeft daar helemaal geen problemen mee. “Ik vind mijn huidige baantje in een restaurant echt leuk. Bovendien kan ik mij na deze opleiding verder specialiseren.” Wat dat betreft heeft ze ook zin in de horecawedstrijden. “Die bieden mij een kans om te laten zien wat ik kan.”

Modeshow
Naast de mixdrankjes van Kim en haar klasgenoten, kunnen bezoekers van Crafted ook genieten van onder meer fijne patisserie, een modeshow, een afstudeershow van interieurstylisten en meubelmakers én – ook leuk! - eetbare kunst van top-koks. Vanuit -de voor de gelegenheid ingerichte– Studio Crafted worden rechtstreekse uitzendingen verzorgd. Belangstellenden zijn op 3 juli welkom in winkelcentrum Heuvel en Dynamo.

Tijdens Crafted zal Kim ook haar best doen om mensen niet alleen voor haar drankje te interesseren, maar ze ook als een goede gastvrouw naar andere activiteiten te leiden. “Ik zie dat als een uitdaging.” Wat dat betreft is Crafted net als haar baantje in de horeca. Ze wil ervoor zorgen dat mensen het naar hun zin hebben.

Meer informatie over Crafted via www.crafted.nu

Foto: Kim Bijnen aan het werk tijdens haar opleiding in Eindhoven | F Bert Jansen


Dit nieuwsbericht is 302 keer bekeken

X
X