Helmondse kandidaten voor de Nationale Vrijwilligersprijzen bekend

Gepubliceerd op: 22 januari 2020 10:03

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: De gemeente Helmond en Vrijwilligerswerk LEV Helmond hebben besloten Inloophuis De Cirkel, Speeltuin Helmond West en de Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o. voor te dragen voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Eind februari wordt bekend of deze organisaties bij de twaalf genomineerden horen. Helmond draagt de vrijwilligers Jeffrey Verberne (Minor (fris) feesten / Wijkraad Mierlo-Hout) en Jeroen Lenssen (Gehandicapten Overleg Helmond / Helmond Toegankelijk) voor respectievelijk de PassiePrijs en de Gouden Venus van Miloprijs voor. Minister Hugo de Jonge reikt op 28 maart De Nationale Vrijwilligersprijzen uit, dan zal bekend worden of de Helmonders in de prijzen vallen.

Na een oproep om supervrijwilligers en organisaties aan te dragen die heel goed zijn voor hun vrijwilligers, zijn er veel reacties gekomen. Het was dan ook een lastige keuze om te besluiten wie er namens Helmond mee gaat doen voor de Nationale vrijwilligersprijzen. Maar het is gelukt! Na rijp beraad is besloten om Inloophuis De Cirkel, Speeltuin Helmond West en Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o. voor te dragen. De keuze is op deze organisaties gevallen omdat zij op allerlei manieren er in slagen vrijwilligers langdurig aan hun organisatie te verbinden én dit al vele jaren doen. 

Inloophuis De Cirkel is voor mensen met kanker en naasten. Vrijwilligers zetten zich in bij het ontvangen van gasten, organiseren van activiteiten, geven en organiseren van lezingen en lotgenotenbijeenkomsten. Vrijwilligers worden goed getraind en begeleid en zorgen samen voor zeer tevreden klanten die hun bezoek als zeer waardevol ervaren. Speeltuin Helmond West bestaat dit jaar 60 jaar. Ongeveer 25 vrijwilligers houden de speeltuin draaiende en ontvangen jaarlijks zo’n 60.000 bezoekers! Vrijwilligers werken in onderhoud, paviljoenbeheer, toezicht en bestuur. Ze worden ingezet op hun kwaliteiten en zien resultaat van hun werk. Ze krijgen cursussen en worden bij allerlei initiatieven ingezet. De speeltuin staat midden in de samenleving en vervult een brede maatschappelijke functie.  Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o. verzorgt zwerfdieren en gewonde dieren. De vrijwilligers hebben niet alleen hart voor dieren, maar ook voor elkaar. Samen klaren ze de klus om dag en nacht klaar te staan voor dieren. Er is plek voor iedereen, ongeacht hun achtergrond, 'rugzak' of leeftijd. Er werken o.a. vrijwilligers die aan het re-integreren zijn en mensen die om de een of andere reden niet meer kunnen werken, ook is er altijd plek voor maatschappelijke stagiair(e)s, die regelmatig na hun stage als vrijwilliger blijven. Samen vormen ze een echt team.

Vrijwilligers uit Helmond

Met trots worden Jeffrey Verberne en Jeroen Lenssen dit jaar naar voren geschoven. Ze vielen op door hun tomeloze inzet, de jonge leeftijd van Jeffrey en de passie om ondanks of dankzij de fysieke beperking van Jeroen zich als vrijwilliger in te zetten.

Jeffrey Verberne is pas 25 jaar oud en al sinds zijn 15e vrijwilliger! Hij is de drijvende kracht achter de frisfeesten in de Geseldonk. Maar dat is niet alles, hij zet zich al jaren belangeloos in voor allerlei initiatieven zoals Rabojeugdland, World is you, Sinterklaasviering en het bestuur van de Wijkraad. Alles wat hij doet, doet hij met passie! Vaak krijgt hij de vraag van andere jongeren: “Doe je dit gratis? Ja, zegt hij dan want dit is leuk!”

Jeroen Lenssen zet zich met alles wat hij heeft in, om mensen die vastlopen bij aanvragen bij de gemeente (voornamelijk WMO) vooruit te helpen en ervoor te zorgen dat ze de hulp en zorg krijgen die ze nodig hebben. Ook zet hij zich in om Helmond toegankelijker te maken voor iedereen, met of zonder handicap, taalachterstand, armoede of andere beperkingen. Jeroen maakt kans op de Gouden Venus van Miloprijs.

Meer informatie en stem uitbrengen

Kijk voor meer informatie over de Nationale Vrijwilligersprijzen op www.nationalevrijwilligersprijzen.nl. Hier zijn alle kandidaten te vinden en kan het publiek een stem uitbrengen op hun favoriete kandidaten. Help mee om de Helmondse kandidaten in de (publieks)prijzen te laten vallen!


Dit nieuwsbericht is 635 keer bekeken

X
X