Helmondse BMX’ster Indy Scheepers pakt wereldtitel

Gepubliceerd op: 13 juni 2018 15:00
Gewijzigd op: 13 juni 2018 14:21

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Van 5 tot 9 juni vond in Baku (Azerbaijan) het wereldkampioenschap BMX plaats. De Helmondse Indy Scheepers deed dit jaar voor het eerst mee als 1e jaars Junior in de championship klasse : ‘Junior Women’. Vorig jaar in Rock Hill U.S.A. werd ze nog 2e op het WK in de Challenge klasse: Girls 16.

Nadat zij aan de kwalificatie eis had voldaan tijdens de Europese Rondes begin 2018, werd Indy geselecteerd om met Team NL af te reizen naar Baku onder leiding van Bondscoach Bas de Bever. Voor Indy een hele “nieuwe” ervaring om zonder haar ouders te reizen samen met de Elite dames/ heren én Junioren (waar ze stiekem toch ook een beetje tegenop kijkt). Zonder verwachting maar met de hoop en doel om een Finaleplek (bij de laatste 8) te kunnen behalen, ging Indy het WK in.

Tijdens de manches ging het echter heel goed en hierna kwam langzaam het besef dat er best eens “meer” mogelijk zou kunnen zijn. Met twee keer een 1e plaats én een 2e plaats in de manches, plaatste Indy zich voor de kwartfinale die ze ook afsloot met een 1e plaats. Dit gaf haar een plek in de halve Finale, wat een behoorlijke pittige race was en ze nog net af kon sluiten met een 4e plaats; net genoeg voor een plek in de Finale.
Eenmaal in de Finale dacht Indy: “nu wordt het alles of niets” of in BMX woorden: ‘’podium of jodium!’’. Indy startte vanaf plek 6 en na een zinderende race waarin ze in de laatste bocht, door een super actie, van de tweede/derde plaats naar de 1e plaats fietste, wist Indy deze plaats niet meer af te geven en nam zo de Gouden Plak én Regenboog trui mee naar Nederland.

Voor Indy een droom die werkelijkheid is geworden.

Dit nieuwsbericht is 342 keer bekeken

X
X