Helmonds succes op NK jongleren

Gepubliceerd op: 12 januari 2018 11:00
Gewijzigd op: 12 januari 2018 17:14

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina
In de Cacaofabriek in Helmond vond afgelopen weekend het NK jongleren plaats.
Over het hele weekend heen vonden er 5 competities plaats:
Kegels, ballen, ringen, diabolo, en act competitie.


Voor het onderdeel Ballen en Kegels viel Helmonder Bas van de Kerkhof, 16 jaar, wederom in de prijzen. Voor het onderdeel Ballen haalde hij de tweede plaats en voor het onderdeel Kegels werd hij zelfs eerste. Bas traint vrijwel dagelijks bij jongleergroep Hebbes in Deurne. Deze jongleergroep was ook goed vertegenwoordigd tijdens het NK jongleren. Begeleider Rinus Pecht verzorgde de goedbezochte beginnersworkshops en Nick Willemse (16 jaar) uit Ysselsteyn deed mee met de act competitie en liet op een hele creatieve wijze een verbluffende yoyo act zien.

De zaterdagavond werd afgesloten met een ware fightnight. Bij dit onderdeel moeten 2 jongleurs met ieder 3 kegels tegen elkaar strijden door al jonglerend de tegenstander uit te schakelen door een kegel weg te slaan. Ook bij dit onderdeel viel Bas van de Kerkhof in de prijzen en haalde de derde plaats.

Het weekend werd goed bezocht door jongleurs uit binnen- en buitenland. Zo waren er bezoekers en deelnemers uit België, Frankrijk, Duitsland, Israël, Noorwegen en Denemarken.
Volgens Jurylid Lauge uit Denemarken was er dit jaar een uitzonderlijk hoog niveau, en de prestaties lagen dan ook dicht bij elkaar.

Op zaterdag was het Foppe Coenen (15 jaar) uit België die 3x goud won op in de diverse categorieën.
Ook dag bezoekers uit de omgeving wisten de weg naar de Cacaofabriek goed te vinden. Het open NK is misschien wel een van de belangrijkste wedstrijden in de wereld, want zelf bij het WK in Amerika waren er minder Deelnemers en bezoekers.
De organisatie van het NK jongleren kan weer terug kijken op een zeer geslaagd evenement in Helmond.Dit nieuwsbericht is 821 keer bekeken

X
X