Helmonds Slavisch Koor hervat de repetities

Gepubliceerd op: 31 juli 2020 10:00
Gewijzigd op: 30 juli 2020 14:54

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond: Bij de vele afgelastingen en projecten die ten gevolge van Coronamaatregelen niet doorgingen, hoorden ook, in de meeste gevallen, de repetities van veel koren in Helmond.

Het grote project van Helmonds Slavisch koor, de muzikale wereldreis in samenwerking met Lex Coolen en Genesius, werd twee keer uitgesteld en de voorstelling in het Speelhuis ging uiteindelijk niet door. Zoals bij veel organisaties en verenigingen zaten de creatieve geesten binnen het koor niet stil en zijn er diverse mogelijkheden onderzocht om binnen veilige omstandigheden en corona-afspraken de wekelijkse repetities te hervatten. Met succes.

Op 13 juli zijn de repetities hervat in de kas van een kweker. 15.000 m2, veel ventilatiemogelijkheden, anderhalve meter afstand (links, rechts en achter elkaar) geen punt, parkeren op afstand en desinfecteren voor binnenkomst; alle aspecten om besmetting te voorkomen zijn gewaarborgd in deze situatie. Men heeft zelf de afstand tussen de zangers  vergroot tot minimaal twee meter.

Op vrijwillige basis, rekening houdend met persoonlijke gezondheidsrisico’s, is op maandagavond een flink aantal leden aanwezig en ze zijn enthousiast over het weer samen kunnen zingen; je stoel zelf meebrengen is derhalve ook geen punt. Het feit dat de akoestiek verbazingwekkend goed blijkt te zijn en het dus lekker klinkt ,is een welkome bijdrage aan het enthousiasme.

Voor de langere termijn zijn plannen in voorbereiding. Samen met Laetitia Gerards en Genesius  is de voorstelling  ‘Grenzeloos’  gepland voor 14 maart 2021 in het Speelhuis; mits de omstandigheden met betrekking tot Corona het toelaten. Naast Slavische liederen komen ook andere licht klassieke werken aan bod.  Deze wereldse liederen zullen in de toekomst ook deel uitmaken van het repertoire van het koor.

Voorlopig vindt de repetitie elke maandagavond plaats van 19.30 tot 21.00 uur in de kas aan  Ganzewinkel 10 te Mierlo-Hout. Voor mannen die denken “zingen wil ik eigenlijk wel”; je bent welkom. Kom kijken en  luisteren.

Voor meer informatie over het koor kijk op www.helmondsslavischkoor.com/

F | Helmonds Slavisch Koor.


Dit nieuwsbericht is 245 keer bekeken

X
X