Helmond zet helden op voetstuk: gemeente start zoektocht naar Helmonders die bijdragen aan duurzame ontwikkeling

Helmond zet helden op voetstuk: gemeente start zoektocht naar Helmonders die bijdragen aan duurzame ontwikkeling
Gepubliceerd op: 30 september 2021 10:33

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Global Goals
De Global Goals (een afkorting van de Sustainable Development Goals) zijn in 2015 door alle 193 lidstaten van de Verenigde Naties aangenomen als gezamenlijke doelen voor duurzame ontwikkeling. Het is de bedoeling dat deze doelen in 2030 behaald zijn. Geen armoede, goede gezondheid en welzijn, duurzame energie voor iedereen en een maatschappij waarin iedereen meedoet, zijn voorbeelden van Global Goals. “De gemeente Helmond is een Global Goals gemeente. Daarmee zetten wij ons op allerlei manieren extra in voor het behalen van deze doelen. Vanuit de gemeente, maar ook met allerlei partners uit de stad. Het onderwijs, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en inwoners zijn hierbij onmisbaar”, zegt wethouder Global Goals Cathalijne Dortmans.

De publiekscampagne: Helden van Helmond
Nog maar weinig inwoners zijn bekend met de Global Goals. Terwijl ontzettend veel Helmonders op een bepaalde manier een bijdrage leveren. Wethouder Dortmans: “De grote uitdagingen kun je niet in je eentje oplossen. Maar je kunt bijvoorbeeld wel FairTrade en tweedehands producten kopen, af en toe koken voor een eenzame buur, tijdens een wandeling zwerfafval oprapen of je oude kleren doneren. Als iedereen dit doet, maken we impact. Middels deze publiekscampagne willen we inwoners kennis laten maken met de Global Goals. En laten zien dat je op állerlei manieren kan bijdragen aan het bereiken hiervan.” Om inwoners te inspireren, worden verschillende Helmondse Helden geëerd voor hun bijdrage.

Helmond zet helden op voetstuk: gemeente start zoektocht naar Helmonders die bijdragen aan duurzame ontwikkelingF | Willeke Machiels


Nomineer een held
Natuurlijk zijn er in Helmond veel meer helden die zich, op wat voor manier dan ook, inzetten voor een mooiere, duurzamere en socialere wereld. Zet deze helden vooral op een voetstuk. Via www.heldenvanhelmond.nl kan iedereen helden nomineren. Deze ontvangen een gratis heldenspeldje.

Goed idee? Vraag subsidie aan!
Helmonders die een steentje willen bijdragen aan het behalen van de Global Goals kunnen aanspraak maken op een subsidie. Iedereen die met een idee, actie of initiatief bijdraagt aan bewustwording rondom de Global Goals in Helmond, kan deze subsidie aanvragen voor de uitvoering ervan. Er is jaarlijks in totaal € 40.000 subsidie beschikbaar. De deadline om subsidie aan te vragen is 1 november 2022.

Helmond zet helden op voetstuk: gemeente start zoektocht naar Helmonders die bijdragen aan duurzame ontwikkelingF | Willeke Machiels


Helmond hijst de vlag
Het is geen toeval dat juist 24 september het startschot werd gegeven voor de Helden van Helmond campagne. Het weekend van 25 september was het namelijk vlaggendag: de dag waarop de duurzame ontwikkelingsdoelen in 2015 zijn aangenomen door de Verenigde Naties. Daarom was 24 september een mooi dag om deze campagne te lanceren, stelt wethouder Dortmans: “Om aandacht te generen voor de Global Goals hijst Helmond, samen met vele andere gemeenten, vandaag de Global Goals-vlag op het stadhuis. Helmond is er trots op bij te dragen aan het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen.”

Gemeenteraad stelt € 520.000,- beschikbaar voor oplossing dossier Houtse Akker

Dit nieuwsbericht is 425 keer bekeken

X
X