Helmond-West is aan de beurt voor glasvezel

Gepubliceerd op: 30 maart 2020 9:51

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Helmond-West, Voorpagina

Helmond-West: Supersnel internet, stabiele verbindingen en klaar voor de toekomst met zorg-op-afstand dankzij glasvezel. Vanaf 7 april 2020 is ook de wijk Helmond-West aan de beurt. Als minimaal 25% van de inwoners van de wijk meedoet, gaat Glasvezel Helmond B.V. ook in Helmond-West een open glasvezelnetwerk aanleggen. Dit moet dan einde van dit jaar klaar zijn.

Eerst aanmelden, dan graven

Begin april ontvangen de bewoners van Helmond-West een informatiepakket van Glasvezel Helmond B.V met allerlei praktische informatie. Vanwege de Corona-crisis kunnen de gebruikelijke informatieavonden in het wijkhuis niet doorgaan, maar daar worden alternatieven voor gezocht. Op dit moment zijn de volgende aanbieders voor internet, TV en telefonie actief op netwerk van Glasvezel Helmond: TriNed, Plinq, FiberNL en Breedband Helmond. Verder kunnen inwoners een abonnement afsluiten voor professionele zorg- en veiligheidsdiensten via de aanbieders van Veilig Gevoel Thuis, Altijd Thuis en Leefsamen.

Inwoners kunnen tot en met 15 juni 2020 aangeven of ze zich willen inschrijven. De aansluitkosten zijn dan gratis. Als minimaal 25% van de inwoners van Helmond-West zich inschrijft, dan wordt er einde van dit jaar ook echt glasvezel in de eerste straten gelegd en worden de eerste huizen aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Waarom glasvezel?

Wethouder Van de Brug: “Een goede digitale snelweg, dus glasvezel, is een basisvoorziening voor inwoners, onderwijs en ondernemers in onze stad. In deze tijden van de Corona-crisis is een betrouwbare internetverbinding belangrijk, mensen werken thuis, onderwijs gaat via de digitale snelweg, maar ook in de vrije tijdsbesteding wordt het internet op dit moment maximaal gebruikt.  Glasvezel is meer dan alleen snel internet en tv. Zo zijn er op dit moment op glasvezel diverse diensten op het gebied van (mantel)zorg en veiligheid beschikbaar.”

Glasvezel Helmond B.V.

Glasvezel Helmond is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Zij zorgen van 2019 tot en met 2021 voor een glasvezelnetwerk in de straten van Helmond waar dit nog niet ligt. Glasvezel is de modernste, snelste en meest energiezuinige verbinding voor internet, televisie, telefonie en overige digitale diensten. De gemeente ziet glasvezel als een nutsvoorziening, zoals elektriciteit, wegen en riolering.

Meer weten? Kijk dan op www.helmond.nl/glasvezel en www.glasvezelhelmond.nl


Dit nieuwsbericht is 122 keer bekeken

X
X