Helmond Sport speelt thuis tegen SC Telstar

Gepubliceerd op: 17 oktober 2019 16:05

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: In de twaalfde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie ontvangt Helmond Sport vrijdag om 20:00 uur SC Telstar. Op basis van de statistieken is de club uit Velsen-Zuid een gunstige tegenstander voor Helmond Sport. Van de voorgaande 23 edities in Helmond wist Helmond Sport er dertien te winnen, en eindigde het vijfmaal in een gelijkspel.

Afgelopen seizoen vormde een uitzondering op deze positieve reeks, in het SolarUnie Stadion werd het 1-2. Nadat Jeroen Verkennis met een rode kaart van het veld was gestuurd, kwamen de “Witte Leeuwen” via Kyle Scott en de Marokkaan Anass Najah (een van de weinige spelers die is gebleven) op een 0-2 voorsprong. Bart Meijers bracht de spanning weer terug, maar uiteindelijk sloot Helmond Sport deze wedstrijd af met nul punten en slechts negen spelers, ook Joeri Poelmans moest voortijdig vertrekken.

In de tumultueuze slotfase kwam aan Helmondse zijde Richelor Sprangers binnen de lijnen, de toenmalige huurling van NAC Breda is inmiddels overgestapt naar Telstar. De Haïtiaanse spits kwam vorig seizoen tot 23 optredens, waarvan een aanzienlijk deel als invaller, en scoorde daarin driemaal.  Ook dit seizoen is een basisplaats voor Sprangers geen zekerheid. Trainer Andries Jonker heeft voor de voorhoede de beschikking over een Amsterdams trio bestaande uit Reda Kharchouch (tot dit seizoen alleen actief bij amateurclubs), Anthony Beerenstein (die de afgelopen twee seizoenen uitkwam voor Volendam) en de meer bekende Glynor Plet. Laatstgenoemde is al bezig aan zijn veertiende jaar in het betaald voetbal. Zijn debuut maakte hij in een wedstrijd tégen SC Telstar, FC Den Bosch was toen zijn werkgever. Zijn grootste succes boekte de nu 32-jarige aanvaller bij RC Genk, waarmee hij de Beker van België won. Met Maccabi Haifa won hij dezelfde prijs in Israël.

Trainer Andries Jonker was bij nog imposantere buitenlandse clubs werkzaam. Bij FC Barcelona en Bayern München was hij assistent-trainer, bij laatstgenoemde zelfs even interim-hoofdtrainer. De afgelopen twee seizoenen was hij hoofdtrainer van de Duitse suptopper Vfl Wolfsburg.

(Bron foto; Wim van den Broek).


Dit nieuwsbericht is 179 keer bekeken

X
X