Helmond Sport – Roda JC

Gepubliceerd op: 13 maart 2020 13:49
Gewijzigd op: 12 maart 2020 13:51

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Helmond Sport speelt op vrijdag 20 maart in het SolarUnie Stadion tegen Roda JC. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een zeer ruime 4-0 overwinning. De Limburgers namen eerder dit seizoen echter revanche, in het Parkstad Limburg Stadion wonnen de geel-zwarten met exact dezelfde cijfers.

Het was een van de weinige hoogtepunten voor de toenmalige trainer Jean-Paul de Jong, de Utrechtenaar werd na een dienstverband van amper zeven maanden begin februari ontslagen vanwege de zeer povere resultaten. Daarnaast had Roda JC ook nog een straf van de KNVB gekregen van drie winstpunten in mindering wegens “onregelmatigheden in de opzet van de structuur”. Hiermee werd de rol bedoeld van de inmiddels ook verdwenen Mexicaanse eigenaar/directeur Mauricio Garcia de la Vega. Intussen is het technisch beleid in handen van Jeffrey van As, en is René Trost de nieuwe hoofdtrainer. Deze 55-jarige clubman was in een (ver) verleden niet alleen in die functie, maar ook al als assistent-trainer, scout, hoofd jeugdopleidingen en speler werkzaam bij de 'Koempels'. 

Zijn assistent Maurice Verberne debuteerde in 1992 in het betaald voetbal bij Helmond Sport, waar hij al enkele jaren (ook in de jeugd) speelde. Later kwam de nu 48-jarige Beek en Donkenaar uit voor FC Den Bosch, het inmiddels failliete RBC Roosendaal, TOP Oss, ADO Den Haag (waar hij nog tot vijf wedstrijden in de eredivisie kwam) en MVV Maastricht. Daarna keerde hij terug naar Helmond, maar dan bij de (inmiddels ook failliete) amateurs van Dijkse Boys. Zijn trainersloopbaan bracht hem tot dusverre bij (opnieuw) MVV, FC Eindhoven en NAC Breda. Voor de doelpuntenproductie is het duo Trost/Verberne vooral afhankelijk van de 21-jarige Engelse spits Ike Ugbo en middenvelder Roland Alberg, laatstgenoemde nam ook de eerste drie treffers voor zijn rekening bij de 4-0 eerder dit seizoen.

F Wim van den Broek


Dit nieuwsbericht is 152 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X