Helmond Sport – MVV Maastricht

Gepubliceerd op: 27 september 2019 10:02
Gewijzigd op: 27 september 2019 12:52

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond:  Vrijdagavond 4 oktober gaat Helmond Sport de strijd aan met MVV Maastricht in het eigen SolarUnie Stadion. De statistieken spreken in het voordeel van Helmond Sport, van de twintig voorgaande edities werden er elf gewonnen en slechts drie verloren.

Afgelopen seizoen werd het zesde gelijkspel genoteerd. Diego Snepvangers zorgde met een prachtige vrije trap voor de gelijkmaker, nadat Jérôme Deom de Maastrichtenaren op voorsprong had gebracht. Deze Belgische middenvelder was toen nog gehuurd van Standard Luik, maar staat inmiddels onder contract. Deom is één van de slechts veertien spelers (waaronder twee keepers) die te vinden zijn in de Seizoengids die traditioneel door het weekblad Voetbal International voor aanvang van de competitie wordt uitgebracht.


Trainer Fuat Usta, opvolger van Ron Elsen die de overstap maakte naar de post van technisch directeur, kreeg in een later stadium alsnog zijn broodnodige aanvullingen. Keeper Nigel Bertrams is daarvan de bekendste. De 26-jarige Bertrams komt over van FC Nordsjælland, bij deze Deense subtopper kreeg de Bestenaar echter geen speeltijd. Dat was tevens de reden waarom hij in de winterstop van het afgelopen seizoen aan De Graafschap werd uitgeleend. Bij de Superboeren keepte hij nog tien wedstrijden in de eredivisie. Eerder keepte hij ook al voor NAC Breda op het hoogste Nederlandse niveau. De 1,89m lange doelman doorliep de jeugdopleiding van PSV en maakte op 3 augustus 2013 zijn debuut in het betaald voetbal, toen hij het met Jong PSV opnam tegen Sparta Rotterdam.

Andere aanwinsten met eredivisie ervaring zijn de 22-jarige vleugelspits Thijmen Goppel (gehuurd van ADO Den Haag) en zijn leeftijdsgenoot Gavin Vlijter (overgekomen van Fortuna Sittard). Veel ervaring (127 wedstrijden) op het hoogste Belgische niveau heeft Thibaut van Acker. De verdedigende ingestelde middenvelder begon zijn voetbalcarrière als jeugdspeler van Club Brugge, waar hij ook zijn officiële debuut maakt in het betaalde voetbal. Later kwam hij uit voor Beerschot, Cercle Brugge en KSV Roeselare. Serhat Kot speelde slechts één minuut op het hoogste niveau, maar dat was dan wel in de Superliga voor de Turkse topclub Fenerbahçe. De Turk met tevens Duitse nationaliteit speelde in het verleden onder meer bij Borussia Dortmund en Schalke '04.   

Foto; Wim van den Broek


Dit nieuwsbericht is 256 keer bekeken

X
X