Helmond Sport – Jong Ajax

Gepubliceerd op: 12 februari 2020 13:49

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Vrijdag 21 februari om 20:00 uur staat de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax op het programma. Helmond Sport behaalde eerder dit seizoen op Sportpark de Toekomst een prima resultaat tegen de Amsterdammers, bij de huidige nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie werd met 1-1 gelijkgespeeld. Givan Werkhoven (ook trefzeker in de vorige thuiswedstrijd tegen Excelsior) bracht Helmond Sport op voorsprong, middenvelder Jurgen Ekkelenkamp (samen met keeper Kjell Scherpen en centrale verdediger Kik Pierie de meest bekende Nederlandse spelers in het team van trainer Mitchel van der Gaag) zorgde voor de gelijkmaker.

Het meest in het oog springende buitenlandse talent is Lassina Traoré, net zoals Ekkelenkamp negentien jaar oud. De uit Burkina Faso afkomstige spits scoorde al dertienmaal voor Jong Ajax, daarnaast kwam hij ook al zeven keer uit voor het eerste elftal in de Eredivisie. Zijn positie in het centrum van de aanval bij Jong Ajax wordt dan overgenomen door de 18-jarige Brian Brobbey. Deze geboren Amsterdammer met Ghanese roots doorliep de gehele jeugdopleiding, om al op 16-jarige leeftijd zijn debuut te maken in het betaalde voetbal.

De naam Isaam El Maach zal menig Helmonder bekend in de oren klinken, deze keeper kwam nog uit voor amateurclub MULO en daarna voor jeugdteams van Helmond Sport. Via Vitesse kwam deze Marokkaan in de hoofdstad terecht, normaliter is hij dit seizoen de reservekeeper van Jong Ajax. Zijn enige twee officiële wedstrijden waren in de UEFA Youth League (“de Champions League voor jeugdspelers”), tegen Lille en Chelsea.

F Wim van den Broek


Dit nieuwsbericht is 175 keer bekeken

X
X