Helmond Sport – Go Ahead Eagles

Gepubliceerd op: 14 maart 2019 16:33
Gewijzigd op: 14 maart 2019 16:14

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Aanstaande vrijdag speelt Helmond Sport om 20.00 uur in het eigen SolarUnie Stadion tegen Go Ahead Eagles. Het belooft een lastige wedstrijd te worden voor Helmond Sport tegen de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie.

Wijziging formatie

In plaats van het gebruikelijke 4-3-3 speelde Helmond Sport de afgelopen twee wedstrijd in andere formatie, namelijk  4-4-2. De wijziging van tactiek moet ertoe leiden dat Helmond Sport meer kansen creëert en minder kwetsbaar is achterin. Kansen had Helmond Sport afgelopen vrijdag in overvloed tegen FC Den Bosch. De eerste helft eindigde wonderbaarlijk in 0-0 ondanks een schot op de lat van Respen en enkele grote kansen voor Naudts. Ook FC Den Bosch raakte twee maal het aluminium en zorgde voor gevaar voor het Helmondse doel. Het eerste kwartier na rust werd Helmond Sport fataal. De ploeg kwam niet scherp uit de kleedkamer en kreeg in het eerste kwartier drie doelpunten tegen. De verdediging van Helmond Sport zag er bij deze doelpunten niet sterk uit. Het laatste half uur was het geloof min of meer verdwenen en eindigde de wedstrijd in 3-0 voor FC Den Bosch.

Go Ahead Eagles

Aanstaande vrijdag komt Go Ahead Eagles op bezoek in het SolarUnie Stadion. De club uit Deventer staat na achtentwintig speelronde op een tweede plaats. Helmond Sport moet vrijdag vooral rekening houden met Richard van der Venne. De middenvelder van Go Ahead scoorde dit seizoen al tien keer. Helmond Sport ontving Go Ahead Eagles eenentwintig keer eerder in eigen huis. Zeven keer werd er verloren, gelijk gespeeld én gewonnen. Eerder dit seizoen verloor Helmond Sport nipt met 1-0 op bezoek in Deventer.

Kaartverkoop

De aftrap van het duel is om 20.00 uur in het SolarUnie Stadion in Helmond. Tickets zijn nog altijd verkrijgbaar via www.helmondsport.nl/kaartverkoop  of vanaf 19.00 uur bij de stadionkassa’s.

(bron foto; Wim van den Broek).


Dit nieuwsbericht is 75 keer bekeken

X
X