Helmond Skon: voor een schoner, mooier Helmond

Helmond Skon: voor een schoner mooier Helmond
Gepubliceerd op: 18 maart 2021 9:30
Gewijzigd op: 18 maart 2021 9:31

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Door: Wendy Lodewijk

HELMOND Aanstaande zaterdag, 20 maart, vindt de landelijke opschoondag plaats. Ook in Helmond wordt hard gewerkt om de stad schoner en daarmee mooier te maken. De organisatie Helmond Skon start zaterdag bij Rood/Wit in de Rijpelberg en maken zo een rondje waarbij alle zwerfafval opgeruimd wordt. Vanwege corona kunnen er maar een beperkt aantal mensen meelopen en de groep zit dan ook al vol. Vanuit andere wijken en buurten in Helmond worden echter soortgelijke acties opgestart om ook daar alles netjes op te ruimen.

Martin van Stiphout, drijvende kracht achter Helmond Skon, vertelt: “Onze stad is zoveel mooier als niet overal die rommel ligt. Opruimen is helaas nodig en daarom is alle hulp welkom.” Martin zet zich niet alleen op de landelijke opschoondag in, hij maakt elke maand met Helmond Skon een zogeheten cleanup-wandeling. Daarnaast gaat hijzelf elk weekend op pad, op zoek naar zwerfafval. “En dat is de moeite hoor, ik vul meestal zo’n vier vuilniszakken.” Martin doet al jaren zijn best om de stad schoner te maken en met succes: hij heeft de gemeente kunnen bewegen om de vuilnisbakken in de Heistraat voortaan ook in het weekend te legen om te voorkomen dat ze uitpuilen.

Daarnaast is er het voornemen dan ook een veegwagen in te gaan zetten. “De gemeente staat achter wat wij doen en dat ze ons hierin ondersteunen, is natuurlijk hartstikke fijn.” De ronde die gelopen wordt op de landelijke opschoondag zit weliswaar al vol met vrijwilligers, vanuit andere wijken worden ook opschoonrondjes georganiseerd. Om alles coronaproof te laten verlopen, is het wenselijk om van tevoren aan te geven als je graag meehelpt, maar vele handen maken licht werk! Ons Marij is van de partij bij de opschoondag. Wil jij ook een steentje bijdragen? Meld je dan aan bij het Facebookevenement van jouw wijk en help om de stad een stukje schoner en mooier te maken. Meer informatie is te vinden bij de betreffende Facebookevenementen.

De wijken die nu al aangemeld zijn om aanstaande zaterdag mee te lopen zijn:
• Straakven (op Facebook onder evenementen te vinden met ‘Landelijke opschoondag Straakven’)
• Dierdonk (op Facebook onder evenementen te vinden met ‘Dierdonkse opschoondag’)
• Helmond-West, let op: hier wordt volgende week zaterdag (27 maart) opgeschoond (op Facebook onder evenementen te vinden met ‘Nationale schoonmaak Helmond-West’)

Meer informatie over de initiatieven vanuit Helmond Skon is te vinden op hun Facebookpagina: www.facebook.com/zwerfafvalhoortniet


Dit nieuwsbericht is 515 keer bekeken

X
X