Helmond, DE SINTERKLAASSTAD van Nederland

Gepubliceerd op: 30 november 2017 15:30
Gewijzigd op: 30 november 2017 9:57

Voorpagina
HELMOND Lex Coolen, is al vele jaren DE ‘assistent’ en HET ‘gezicht’ van Sinterklaas in Helmond. Op het moment is hij herstellende van een zware operatie en moet hij daardoor dit jaar noodgedwongen aan de zijlijn staan. Zijn collega van het eerste uur, Robert Ronday valt zo veel mogelijk in. Al 43 jaren doet Lex op de een of andere manier mee aan de viering van het Sinterklaasfeest in Helmond. Eerst via de (centrum) winkeliersvereniging en VVV, daarna stond hij samen met o.a. Robert Ronday, Peter-Paul van Meerwijk, Frans v.d. Boogaart en vele vrijwilligers aan de wieg van het Kasteel van Sinterklaas, een evenement dat inmiddels fiks is uitgegroeid en Helmond als DE Sinterklaasstad van Nederland op de kaart zet en echt ‘Helmond Marketing’ van het eerste uur is. Een evenement waar heel Helmond trots op kan zijn.

Helmond had al een flinke traditie op Sinterklaas gebied en bevlogen memoreert Lex aan de overleden hr. Plaghki, die vele jaren de goedheiligman vertegenwoordigde in Helmond, via hem is Lex en daarna de Heemkundekring Helmond in het bezit gekomen van vele Sinterklaas attributen en oude films van o.a. intochten in Helmond. Lex zijn grote wens is dat nog meer instanties in de gemeente Helmond het evenement gaan ‘omarmen’, want er is nog zoveel mogelijk. Lex wenst iedereen een fijn Sinterklaas feest toe.

Op deze plaats wenst Weekkrant De Loop, maar ook namens ALLE Helmonders die het Sinterklaasfeest een warm hart toedragen, aan Lex een spoedig herstel toe en veel, heel veel gezondheid.

Sinterklaas is weer in het Kasteel van Helmond,
vele kinderen brachten hem al een bezoek terstond.
Een grote groep vrijwilligers staat elk jaar weer klaar,
met een mooi feest voor een hele grote kinderschaar.
Helmond, DE Sinterklaas stad van Nederland,
doet daarmee haar naam gestand.
Lex en de vele vrijwilligers bedankt maar weer,
voor het mooie feest elk jaar, keer op keer.

Dit nieuwsbericht is 1054 keer bekeken

X
X