Helmond op naar 100.000 inwoners

Gepubliceerd op: 12 november 2020 14:38
Gewijzigd op: 12 november 2020 16:37

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Brandevoort, Voorpagina

Helmond: Omstreeks 1992 (1990) werden de plannen bedacht om Helmond richting Brandevoort, toen nog Mierlo, uit te breiden. 1 Januari 1995 is Brandevoort bij Helmond gevoegd en in 1997 is het nieuwe bestemmingsplan ingediend.

Hierbij een prachtige luchtfoto van het Helmondse bedrijf www.drone-up.nl gemaakt afgelopen week op een zonnige dag. Het gebied Liverdonk langs de spoorlijn en  langs het oude Kranenbroek wordt prachtig in beeld gebracht. Het blijkt dat veel Brandevoorters van het eerste uur, vaak weer de kopers zijn in de nieuwe gedeeltes, dus ook veel interne door-verhuizingen op Brandevoort.

Zo kunnen starters weer terecht op het ‘oude’ Brandevoort.

Ook veel kennis werkers uit Eindhoven (e.o.) hebben Helmond-Brandevoort ontdekt. Goede voorzieningen met o.a. een station in de nabijheid, gelegen aan de doorgaande weg direct naar Eindhoven, een eigen winkelcentrum en alle benodigde maatschappelijke en sportvoorzieningen, is dit voor hen de ideale woonplek.

Helmond blijkt een prima alternatief te zijn, voor groot Eindhoven. Ook zal achter bij Kranenbroek tussen de spoorlijn en de A270 in de toekomst o.a. de slimme wijk gebouwd worden.

Zoals gezegd is Helmond op weg naar meer dan 100.000 inwoners, Helmond zal dan ook uit het gemeentefonds een grotere bijdrage krijgen en verder kunnen werken aan een gedegen toekomst, waar men prettig kan wonen, werken en leven.


Dit nieuwsbericht is 299 keer bekeken

X
X