Helmond krijgt halve marathon bij Rondje Brandevoort

Gepubliceerd op: 12 augustus 2019 12:04
Gewijzigd op: 12 augustus 2019 13:10

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Brandevoort, Voorpagina

Brandevoort: Het welbekende evenement Rondje Brandevoort heeft dit jaar de primeur met een nieuwe afstand; de halve marathon.  Bovendien is er dit jaar officiële tijdswaarneming voor alle afstanden van de trimloop.

Op  zondag 22 september vindt de 12e editie van het hardloop- en wandelevenement Rondje Brandevoort plaats. Voor alle hardlopers is er een leuke afstand om te lopen; 5, 10, 16 kilometer of de halve marathon. Met deze laatste afstand wil Rondje Brandevoort zich verder op de kaart zetten als hardloopevenement in de regio. Nieuw dit jaar is ook de tijdsregistratie voor de trimloop zodat hardlopers hun prestatie na het lopen kunnen terugzien. Bovendien zijn er mooie prijzen te winnen, voor de eerste 3 plaatsen van elke afstand zijn er cadeaubonnen door sponsoren beschikbaar gesteld.

Ook wandelaars zijn welkom bij Rondje Brandevoort. Voor hen is een mooie route van 10 kilometer uitgezet. Deze gaat door het sfeervolle Brandevoort en omgeving. Wandelaars en hardlopers ontmoeten elkaar weer bij de finish op sportpark Brandevoort.

Kinderen kunnen deelnemen aan de Kidsrun. Deze vindt plaats op de atletiekbaan van het sportpark. Gestart wordt met een gezamenlijke warming up. Als de spieren warm zijn kunnen de kinderen van start. Ze lopen afstanden van 400 (t/m 5 jaar), 800 (6 en 7 jaar) of 1200 (8 t/m 12 jaar) meter. Alle kinderen worden beloond met een mooie medaille. Na het lopen kunnen kinderen meedoen aan  leuke activiteiten die voor hen georganiseerd worden op het sportpark.

Rondje Brandevoort wordt georganiseerd door Lopersgroep Brandevoort en vindt plaats op het Sportpark in Brandevoort. De organisatie wil zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen door dit sportieve en gezellige evenement. Meer informatie is te vinden op www.rondjebrandevoort.nl. Via deze website kun je ook inschrijven voor de trimloop, wandeltocht of de kidsrun.

Foto; Jan Dijstelbloem


Dit nieuwsbericht is 226 keer bekeken

X
X