Helmond kleurt rood-wit-blauw op Bevrijdingsdag

Gepubliceerd op: 6 mei 2020 16:35
Gewijzigd op: 6 mei 2020 14:40

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Woensdag 5 mei, op Bevrijdingsdag, kleurden de straten in Helmond heel even rood-wit-blauw. Op veel plaatsen zag je ballonnen aan deurklinken of balkons hangen. Dit bleek een initiatief te zijn van de lokale woningcorporatie woCom, die daarmee haar oudere huurders in Helmond wilde verrassen.

De coronacrisis vraagt veel van iedereen. Ook voor woCom zijn er veel uitdagingen om de dienstverlening en het contact met huurders zoveel mogelijk door te laten gaan. Ze zien daarbij veel mooie en creatieve initiatieven ontstaan. “Persoonlijk contact vinden wij heel belangrijk,” geeft buurtbeheerder Paulus Aarts aan. Hij kent vele Helmondse senioren en initieerde voor hen deze ballonnendag. “Want juist dat contact is tijdens de coronapandemie voor ons een stuk moeilijker geworden. Een bezoekje aan oudere huurders, die nu extra kwetsbaar en een stuk eenzamer zijn, zit er even niet in. WoCom is wel telefonisch bereikbaar, maar minder zichtbaar in de wijk. Via de ballonnen wilden we laten weten dat we aan ze denken. Dat we er even goed voor ze zijn. Juist nu.”

Honderden ballonnen

Op Bevrijdingsdag ging Paulus daarom met 7 collega’s op pad. Met de herkenbare woCom-busjes én honderden ballonnen. In verschillende wijken van Helmond brachten zij, vanwege 75 jaar bevrijding, vele 75-plussers een bezoek. Elke bewoner kreeg een ballon aan de deurklink gehangen. Als verrassing. “Ja, en wij waren net zo verrast toen bewoners de ballonnen aan hun balkons vastknoopten,” vertelt Reggie van der Ven, één van de andere ballonnenbezorgers. “Dat zorgt dan toch voor de verbinding die ook wij bij woCom zo missen. Dat laat zien dat we hier samen doorkomen in Helmond.­­­­ En door de ballonnen bewust bij een kleine lokale ondernemer te kopen, helpen we ook die een beetje deze moeilijke periode door.”

Hulp nodig?

WoCom wil tenslotte huurders, die geraakt worden door de coronacrisis, oproepen zich vooral te melden: “Misschien kunt u door de gevolgen uw huur niet of niet helemaal betalen. Of maakt u zich zorgen om uw buren omdat ze op leeftijd zijn. Misschien zit u verlegen om een praatje. Neem dan gerust contact met ons op.”


Dit nieuwsbericht is 270 keer bekeken

X
X