Helmond International Tournament voor de 24e keer gehouden!

Gepubliceerd op: 11 april 2018 16:57

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Voor de vierentwintigste keer wordt in het weekend van 14 en 15 april het Helmond International Tournament (HIT) gehouden.

Ruim achtentachtig kanopoloteams uit zes Europese landen (o.a. België, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië) zijn dan te gast bij de Helmondse kanovereniging de Helmvaarders. De wedstrijden worden gehouden bij de accommodatie van de club aan de Zuid Willemsvaart.

Meer dan vijfhonderd kanopoloërs zijn vanaf komende zaterdagochtend actief op een van de negen speelvelden. Volgens toernooidirecteur Joris Heesakkers valt er veel spektakel te aanschouwen. “Kanopolo is een snelle en harde sport. Erg sportief, maar het kan er stevig aan toe gaan.” Bij het kanopolo spelen teams van vijf spelers tegen elkaar. De sport is enigszins te vergelijken met waterpolo. Alleen liggen de doelen hier niet op het water, maar hangen ze op twee meter hoogte. Verder zitten de spelers in kunststof kanoboten. De bal wordt met de handen gegooid, met de peddel als handzaam hulpmiddel.

Het toernooi wordt gespeeld in een aantal prestatieklassen. Het team van Odysseus, de huidige Nederlands kampioen uit Alkmaar, verdedigt de titel in de hoogste klasse. Dit jaar speelt HWC De Helmvaarders zelf mee met maar liefst 3 jeugdteams. De sport zit in Helmond echt in de lift. Daarnaast spelen de Helmvaarders nog mee met 2 teams in de 3e en 4e divisie.

In totaal worden er, verspreid over twee dagen, meer dan 300 wedstrijden gespeeld. Zaterdag en zondag beginnen de wedstrijden om acht uur ’s ochtends. Op zondag staat de finale voor 15.30 uur op het programma. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats. Publiek kan de wedstrijden op beide dagen gratis bekijken. De speelvelden liggen aan de Kanaaldijk Zuid Oost, net voorbij sluis acht in de richting van Asten.

Het Helmond International Tournament wordt mogelijk gemaakt door zo'n 40 vrijwilligers van de vereniging HWC de Helmvaarders en de support van gemeente Helmond.

Dit nieuwsbericht is 167 keer bekeken

X
X