Helmond Hangout: gratis activiteiten voor de jeugd

Gepubliceerd op: 29 april 2021 12:00
Gewijzigd op: 29 april 2021 9:34

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Deze tijd saai? Ja best wel, maar gelukkig is er al een beetje meer open. Wist je dat jeugd in plaats van thuis saai te hangen jeugd mee kan doen met Helmond Hangout? Activiteiten waarbij zij echt iets ontdekken en leren. Al ruim 1000 kinderen hebben de afgelopen weken meegedaan. Niet voor niets heeft de organisatie speciale Hangouts voor jeugd van 6-12 jaar en voor 13-18 jaar.

“Gelukkig worden veel kinderen gestimuleerd door hun ouders”, zegt Centrummanager Linda Haverkamp, “en de wat oudere jeugd meldt zichzelf aan.” Logisch ook want er is veel te ontdekken. En nog gratis ook! Van sport (badminton, boksen, hockey, taekwan-do), eten, vloggen, creatieve dingen maken en ook muziek. De jongeren hoeven ook geen angst te hebben er niet bij te horen, want iedereen haakt gewoon online aan. Even aanmelden en je ontvangt de link. Van songwriting, oftewel op z’n Helmonds jouw eigeste liedje skrijve of op je beste Engels natuurlijk, met Dave Vermeulen. Ja, die bekende Helmonder die tweede werd bij the Voice! Op 1 en 29 mei maak jij je eigen lied. Wist je dat Helmond goede topsporters heeft? En dat jij het ook in je hebt om topsporter te worden? Hoe heeft bijvoorbeeld tophockeyer Bob de Voogd uit Helmond die top bereikt? Hij vertelt het via Zoom op 20 mei. Of hoor je liever op 19 mei technische tips van Judith Meulendijks? Zij werd er Nederlands en Europees kampioen badminton mee.

Sommige Hangouts zijn uitverkocht. Dat neemt niet weg dat er de hele maand mei nog veel interessante en hippe hangouts te boeken zijn.

Wie huisgenoten wil plagen, of juist wil plezieren, kan de 28e ook meedoen met Streetbeats. Zorg wel dat je emmers en pannen en houten lepels bij de hand hebt. En je huisgenoten natuurlijk oordoppen.
Middelbare scholieren, die 12plussers dus, hebben hun telefoon altijd in handbereik. Maarreh lukt het wel om goede foto’s te maken? Gerard van Hal, succesvol fotograaf, zegt; “Veel dingen zijn de moeite waard om te fotograferen, maar je moet ze wel zien.” Krijg een nieuwe kijk op fotografie in zijn 3 workshops 29 april, 6 mei en 21 mei. Tahné Klein laat je een verhaal maken met foto’s. En als je je telefoon eens neerlegt en zelf iets gaat maken? Bijvoorbeeld iets heel kleins, maar wel heel bijzonders zoals een vlinder? Voor deze heb je materiaal nodig, dat je op kunt halen in de winkel van Tiendas Diferentes. Of ontwerp 30 april je eigen Graffiti tag, net zo lang tot het echt jouw ontwerp is. Dat past goed bij het leren rappen op diezelfde dag, of haak op 6 mei aan. Enne vals zingen mag op 1 en 3 mei, al leert Nika van Stiphout hoe je die valse noten kunt mijden.

Bij de Hupdepubquiz kan de hele familie meedoen en wordt je kennis over Helmond getest. Je kunt zelfs met onbekenden meedoen. Uitgaan kan bijna weer, in die tussentijd leren de 13-plussers van Bobby’s bartender op 2 mei hoe ze thuis mmmm-shakes maken. Niet vergeten aan te melden hoor. Hoe vet is het voor een jongen of meisje nu de tango al leert dansen en hij of zij later de partner ten dans kan vragen? Probeer het met een Hangout van Dansschool Reniers uit op 4 mei.

Werkelijk waar, deze opsomming is nog lang niet klaar. De hele maand mei kan de jeugd de ene dag leren shaken of breakdancen, de andere dag even fröbelen met armbandjes of in de eigen slaapkamer leren ballroomdansen. Misschien vind je zoon of dochter het wel leuk om te lezen in de Blikkie Voorleesbus (eigenlijk voor kleintjes) en nu speciaal voor de leesliefhebbers. Stoere broer zet zijn eerste stappen in de Stand Up Comedy Club. Ouders; lachen verplicht hé, je laat hem toch niet afgaan? Doe je samen mee met yogales? Of ga je voor het eerst portret tekenen. Het kan niet op. Allemaal aangeboden door Helmondse mensen, voor de jonge Helmondse mensen. Ontdekken in eigen stad, vanuit eigen huis.

Wist je dat deze Hangouts speciaal door Helmondse ondernemers, Helmondse sporthelden, clubs en ook project Jeugdvriendelijke Stad van de gemeente en het Centrum Management is georganiseerd? Met zulke leuke hangouts hoef jij jouw Helmond helemaal niet uit! Ouders die vragen hebben over de Hangouts? Mail naar hello@helmond-hangout.nl

Helmond Hangout: gratis activiteiten voor de jeugd

Dit nieuwsbericht is 374 keer bekeken

X
X