Helmond haalt € 27.956 op voor KWF

Helmond haalt € 27.956 op voor KWF Collecteweek ondanks corona succesvol
Gepubliceerd op: 7 oktober 2021 9:46

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Collecteweek ondanks corona succesvol

HELMOND Tijdens de KWF-collecteweek in Helmond is door vrijwilligers maar liefst 27.956 euro opgehaald. Dankzij deze giften kan KWF niet alleen levensreddend onderzoek financieren, maar zich ook inzetten voor een beter leven voor iedereen die leeft met kanker. Naast contante donaties in de collectebus, waarbij collectanten op verschillende hotspots in de stad, zoals het station, winkelcentra en het ziekenhuis stonden, werd er dit jaar ook veel contactloos gegeven.

Gemotiveerde vrijwilligers
Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Onderzoek en zorg blijven hard nodig. “Dat motiveert onze vrijwilligers elk jaar weer om langs de deuren te gaan, en we zijn iedereen in Helmond heel dankbaar voor hun gift”, zegt het bestuur van collecteteam Helmond.

Persoonlijke QR
Nieuw dit jaar was dat collectanten aan de deur gingen met een collectebord met QR-code in plaats van een collectebus. Ook nieuw was dat iedere collectant op het collectebord of op de -bus een persoonlijke QR-code konden plaatsen, waarmee ze online konden inzien hoeveel ze aan digitale giften hadden opgehaald. “Dat was wel een extra motivatie, want je wilt dat bedrag natuurlijk zo hoog mogelijk zien worden.” Landelijk is de totale cashless opbrengst van de KWF-collecteweek dit jaar gegroeid van 1,6 naar 1,9 miljoen euro. In Helmond haalden ongeveer 300 vrijwilligers € 27.956 op waarvan € 2.861 met de QR-code en € 3.835 met WhatsApp.

Collectant gemist?
Wilt u volgend jaar mee collecteren voor KWF? Dan kunt u zich aanmelden via kwf.nl/collecte. Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan door online te doneren via kwf.nl/collecte of via de hiernaast afgebeelde gepersonaliseerde QR-code van collecteteam Helmond.

Helmond haalt € 27.956 op voor KWF Collecteweek ondanks corona succesvol

Dit nieuwsbericht is 316 keer bekeken

X
X