Helmond haalt € 15.250 op voor KWF

Gepubliceerd op: 1 oktober 2020 12:00
Gewijzigd op: 1 oktober 2020 9:30

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Tijdens de KWF collecteweek in Helmond is door vrijwilligers maar liefst 15.250 euro opgehaald. Dankzij deze giften kan KWF investeren in levensreddend onderzoek en de zorg voor de kankerpatiënt. Naast contante donaties in de collectebus, waarbij collectanten op verschillende hotspots in de stad, zoals het station, winkelcentra en het ziekenhuis stonden, werd er dit jaar ook veel contactloos gegeven.

Juist nu
“We zijn iedereen in Helmond heel dankbaar voor hun gift”, zegt het bestuur van KWF Helmond. “Juist nu is de steun aan kankerpatiënten hard nodig. Onderzoek en zorg mag niet stilvallen. 

We zijn daarom blij dat we toch hebben kunnen collecteren. En veel mensen met ons: zowel aan de deur als tijdens het collecteren op straat merkten we dat de inwoners van Helmond heel begaan waren met hoe kankerpatiënten deze coronacrisis doorstaan.”

Gemotiveerde vrijwilligers
“Met alle coronamaatregelen was het natuurlijk een bijzondere collecteweek”, blikt het bestuur terug. “Maar onze collectanten waren gemotiveerd om er een succes van te maken. Dat is gelukt: de anderhalve meter was goed te handhaven, en we hebben een prachtig bedrag opgehaald.” In Helmond waren er bijna 300 vrijwilligers op de been om te collecteren of om te flyeren.

Collectant gemist?
Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan door online te doneren via kwf.nl/collecte of via de hiernaast afgebeelde gepersonaliseerde QR-code van collecteteam Helmond.


Dit nieuwsbericht is 82 keer bekeken

X
X