Helmond Groeistad 2.0: goede woningen en slimme mobiliteit zijn belangrijk

Helmond Groeistad 2.0: goede woningen en slimme mobiliteit zijn belangrijk
Gepubliceerd op: 4 juni 2021 9:16

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND Helmond groeit! In hoeverre groeit cultuur mee? Onlangs heeft de Helmondse gemeenteraad de plannen goedgekeurd voor Helmond Groeistad 2.0, een ambitie om het centrum van de stad te ontwikkelen tot een moderne stedelijke omgeving waar veel mensen goed kunnen wonen en werken. In de plannen wordt ruim aandacht besteed aan de kwalitatieve groei van het stadscentrum en ook mobiliteit krijgt een nieuwe dimensie. En dat klinkt D66 als groene partij natuurlijk als muziek in de oren.

D66 ziet graag dat onze stad meegroeit als een aantrekkelijke en leefbare stad vol cultuur. Het moet toch ook gewoon leuk zijn om in Helmond te wonen? In het in 2019 opgestelde cultuurprofiel ‘Helmond, stad van het doen’ is nog geen sprake van een groeistad-scenario. Wel is daarin het belang van cultuur als bijdrage aan het vestigingsklimaat, de aantrekkings¬kracht en de economische kracht van de stad vastgelegd. En dan is 1 + 1 toch gewoon 2, zegt D66 Helmond en moet er dus ook iets gebeuren op het gebied van cultuur in de groeistad. Voor D66 is dit de reden om de ‘cultuurbazen’ van de stad uit te nodigen voor een Cult-Uur stadsgesprek over de vraagstelling: ‘Helmond groeit! In hoeverre groeit cultuur mee?’

De directeuren van Bibliotheek, Museum Helmond, Het Speelhuis en Cacaofabriek en van het Kunstkwartier verlenen graag hun medewerking aan het programma op 16 juni aanstaande om 20.30 uur in Het Speelhuis. Gespreksleider Maarten Saris gaat dan in gesprek met Robin Verleisdonk, Marianne Splint, Jochem Otten en Theo de Veer over hun ideeën en ambities voor Helmond Groeistad 2.0. Vanuit de gemeente zal Wethouder Antoinette Maas deelnemen. D66 nodigt daarnaast iedereen uit de cultuursector en politiek en andere belangstellenden uit de stad uit om zich te mengen in het debat en vragen en opmerkingen in te brengen. Het Cult-Uur is te gast in Het Speelhuis. Binnen de spelregels van corona kunnen 30 gasten live in de theaterzaal aanwezig zijn en actief participeren in de discussie.

Daarnaast kunnen belangstellenden ook online deelnemen via een teams verbinding en door middel van de chat vragen of opmerkingen inbrengen. Inschrijven voor Cult-Uur op 16 juni van 20.30 uur tot 21.30 uur kan door middel van een link op de website van D66 Helmond naar een digitaal aanmeldingsformulier. Bij de aanmelding kan worden gekozen voor de live bijeenkomst in Het Speelhuis of voor online deelname. Ook kunnen daarbij vragen en opmerkingen worden opgeven in het kader van dit thema, zodat daar tijdens het Cult-Uur aandacht aan kan worden besteed. D66 hoopt op een grote belangstelling voor dit belangrijke onderwerp, dus reageer snel als je erbij wilt zijn.

Bestuur en fractie D66 Helmond

Contactgegevens D66 Helmond:
Maarten Selten, Fractielid Cultuur
Thea van Sambeeck, Bestuurslid
tvansambeeck@hotmail.com
telefoon: 06 - 41 61 17 47


Dit nieuwsbericht is 77 keer bekeken

X
X