Helmond de vetste!

Helmond de vetste! Pieperz Helmond Gend & Loos-terrein
Gepubliceerd op: 2 september 2021 10:48

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Het smakelijke verhaal

HELMOND Ronald! Wat heeft Pieperz te zoeken in het Helmondsche? “We willen dat zoveel mogelijk mensen onze pieperz kunnen eten. In Helmond kwam als eerste een fijne plek vrij op een prachtige plek. Die kans hebben we gepakt. Daar zitten we nu op het oude van Gend & Loos-terrein, een allemachtig historische plek om de prijswinnende frieten van Pieperz te gaan bakken.

Concurrentie genoeg in Helmond, wat voegt Pieperz daar nog aan toe?
“Wij werken met écht verse ingrediënten die ook nog eens van goeie kwaliteit zijn. We snijden de verse aardappel voor de klant z’n neus en bakken ze voor in olie van Oliehoorn.”

Uhh, olie van Oliehoorn?
“Zeker. We hebben een samenwerking met Oliehoorn voor al onze sauzen en olie. De olie is perfect om in te bakken. De smaak is top. Zeker in combinatie met de aardappel die speciaal voor ons wordt geteeld. De olie is honderd procent plantaardig, dus ook de veganisten onder ons kunnen met een gerust hart onze friet eten.”

Helmond de vetste! Pieperz Helmond Gend & Loos-terreinHet pand van Pieperz op het Gend & Loos-terrein | F Pieperz Helmond


Oké, verse ingrediënten zijn dus een unique selling point (jaja). Nog meer?
“We hebben natuurlijk een keimooi concept met een fantastische inrichting. Dat is toch anders dan een normale friettent. We proberen ook echt te integreren in de omgeving waarin we zitten. Zo komt het iconische merk van Gend & Loos terug in de vestiging aan Binnen Parallelweg 4 (buren Vlisco). Met een megagrote poster beneden.”

Dus Helmond de vetste is volgens jou wel een terechte geuzennaam?
“Helemaal, want niet alleen wij voelen ons er helemaal thuis, de mensen die bij ons komen ook. Ze zijn het helemaal niet gewend dat ze zo persoonlijk benaderd worden. Dat we ze begroeten bij binnenkomst en altijd nieuwsgierig zijn of het wel lekker was. In een friettent nota bene! En dat lezen we ook terug op onze frietback-kaartjes: de mensen vinden het supergezellig bij ons. Helmond de vetste is dus helemaal op zijn plaats!”

Het interieur van Pieperz Helmond | F Pieperz Helmond


En hoe ziet de samenwerking met de buren eruit?
“De vestiging in Helmond wordt helemaal ingericht in van Gend & Loos-stijl, dat sluit prima aan bij het Edah- en draaiorgelmuseum (Loods 20). We hopen uiteraard dat de bezoekers van deze musea ook bij ons prijswinnende frieten komen proeven. In onze nieuwe vestiging verwachten we meer bezoek van de mensen die in de buurt wonen en werken. De verwachting is dat het gemeentehuis onze buur wordt, dus ook de medewerkers van Vlisco en de gemeente zullen ons weten te vinden. En daarnaast zullen we met Pieperz ook op de festivals staan die op de omliggende locaties plaatsvinden.”

En dat het Helmondse volk ook nog eens Pieperz kan laten bezorgen is geen gebakken lucht?
“Eerst gaan we goed oefenen in onze eigen vestiging en hopen we dat vooral ook mensen vanuit de Suytkade ons weten te vinden. Overigens vinden we dat het voor heel Helmond de moeite waard is om voor Pieperz om te rijden. En bezorgen komt eraan, dus dat is zeker geen gebakken lucht. We werken ook samen met Deliveroo en Thuisbezorgd.nl.

Kunnen ze thuis lekker een piepertje eten. Dat werkt, want er wordt in onze andere vestigingen heel veel gebruik van gemaakt.”


Dit nieuwsbericht is 748 keer bekeken

X
X