Helmond bouwt! In 2018 500 woningen gerealiseerd

Gepubliceerd op: 31 januari 2019 10:36

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Helmond bouwt. In 2018 zijn er in Helmond 504 woningen opgeleverd. Van klein appartement tot groot woonhuis. Van nieuwbouw tot de transformatie van een kantoorpand naar appartementen. Wethouder Van den Waardenburg is tevreden met dit aantal, maar kijkt ook vooruit: “In 2019 willen we dit overtreffen.”

In maart 2018 leverde Helmond al de 40.000e woning op. Daarna zijn er dus nog enkele honderden bij gekomen. En de vraag naar woonruimte blijft toenemen. Met een gemêleerd woningaanbod speelt Helmond hierop in. Zoek je een woning, dan kun je in Helmond kiezen uit appartementen in het centrum voor starters en senioren, eengezinswoningen met een heerlijke tuin voor jonge gezinnen en verschillende sociale huurwoningen.

Duurzaam omgaan met gebouwen

De afgelopen jaren steeg het aantal nieuwe woningen gestaag. Van 169 in 2016 en 243 in 2017 naar 504 het afgelopen jaar. In de hele regio blijft de vraag toenemen. “Daarbij zetten we niet alleen in op nieuwbouw,” vertelt wethouder Van den Waardenburg. “We renoveren en transformeren ook bestaande gebouwen. Zo hebben we in 2018 het GGZ kantoor aan de Kasteel-Traverse omgebouwd naar appartementen. In 2019 zijn de appartementen in het UWV-kantoor klaar.”

Brainport Smart District

Bij alle projecten streeft de gemeente naar gemêleerde wijken, een hoge beeldkwaliteit en duurzame, energiezuinige woningen. Ook in de wijk Brandevoort waar Brainport Smart District deel van uitmaakt. In deze wijk van de toekomst worden nieuwe inzichten en slimme technologie geïntegreerd tot een duurzame, sociale en aantrekkelijke wijk. Brainport Smart District is zowel in de ontwikkeling als in de realisatie een voorbeeld voor de rest van Nederland, Europa en de wereld. In 2019 start de bouw van de eerste woningen.

Helmond groeit en bloeit

Er gebeurt dus ontzettend veel in Helmond. Van den Waardenburg: “We investeren veel in de wijken. Dit zie je terug in de Wijkontwikkelingsplannen voor bijvoorbeeld de Annawijk, Helmond Oost en Noord. Hierbij gaat het niet alleen om de woningen en de herinrichting van de openbare ruimte, maar ook om het sociale aspect en het leefbaar houden en maken van wijken. Door deze gecombineerde aanpak zorgen we ervoor dat het fijn wonen is hier. Daar mogen we trots op zijn!” 

Einde persbericht.


Dit nieuwsbericht is 230 keer bekeken

X
X