Helmond Art Festival 2021

Helmond Art Festival 2021 met beeldende kunstenaars en straatmuzikanten
Gepubliceerd op: 9 september 2021 9:23

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

CENTRUM Op zondag 12 september staat het centrum van 12.00 - 17.00 uur in het teken van het nieuwe Helmond Art Festival. Bezoekers kunnen kennismaken met beeldende kunstenaars en straatmuzikanten, een gratis bezoekje brengen aan de prachtige Lambertuskerk, het kasteel of de Kunsthal. Kinderen kunnen zich muzikaal uitleven op het Piet Blomplein.

Kunstenaars laten zien welke technieken zij gebruiken bij het maken van hun werk. Denk aan verschillende schildertechnieken en bijzondere materialen. Uiteraard kan er ook geshopt worden. Op zoek naar originele sieraden of mode-accessoires? Laat je verrassen door ambachtelijke sieraden, vervaardigd uit glas of zilverklei of handbeschilderde zijden en wollen sjaals.

Het Piet Blomplein is ingericht als het domein voor kinderen. Muziek, spellen en circusacts staan hier centraal. Alleen toekijken? Nee hoor, de kinderen kunnen zelf aan de gang met leuke en leerzame workshops, zoals muziekinstrumenten spelen onder leiding van Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia. Koorddansen, fietsen op één wiel, lasso draaien of diabolotrucjes leren ze bij circus Jacona. De allerkleinsten kunnen aanschuiven in Blikkie de Voorleesbus.

Cosplay, ook wel bekend als ‘kostuumspel’, is performancekunst waarin deelnemers kostuums en modeaccessoires dragen om een specifiek karakter uit te beelden. Veel kostuums zijn geïnspireerd op cartoons, stripboeken, sprookjes, fictie, televisieseries en videogames. Laat je verrassen en ga op de foto met bijzondere cosplayers in de Elzaspassage. Een ware belevenis, prachtig schouwspel en lust voor het oog!

Natuurlijk mag muzikale omlijsting deze dag ook niet ontbreken. Het gezelschap Trashbeatz tovert afval om tot knotsgekke muziekinstrumenten en speelt er aanstekelijke deuntjes op. Of maak een dansje op de muziek van The Feliciano’s. Waar zij ook spelen, met hun folk- en bluegrass-muziek met een sprankje blues, een greintje rock en een zweempje punk, krijgen zij iedereen aan het swingen. En natuurlijk zal er ook accordeonmuziek door de straten van Helmond accordeonstad klinken. Liefhebbers van jazz kunnen hun hart ophalen met jazz uit de jaren twintig, verzorgd door Papa Dré Dixie Parades. Kortom, een gezellige dag uit voor het hele gezin!


Dit nieuwsbericht is 360 keer bekeken

X
X