Heel gewoon alternatief

Heel gewoon alternatief re-mind Louise handoplegging
Gepubliceerd op: 6 mei 2021 13:30
Gewijzigd op: 6 mei 2021 9:14

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Je handen op iemand leggen met de intentie energie over te dragen, wordt ook wel handoplegging of magnetiseren genoemd. Nog niet eens zo heel lang geleden ook wel ‘strijkers’, handopleggers of magnetiseurs genoemd en iedereen kende wel iemand die aan deze vorm van energie-overdracht deed. Vaak ook nog met een wonderbaarlijk resultaat, iets wat door de artsen van toen (en soms ook nog van nu) afgedaan werd als iets wat tussen de oren zit: het placebo-effect. Het “och, als u denkt dat het helpt…”

Toch is handoplegging waarschijnlijk de oudste geneeswijze die we kennen: afbeeldingen van duizenden jaren oud zijn te zien op Egyptische graftomben en tempels, terwijl ook de priesters in het oude Griekenland werkten met gebedsgenezing en handoplegging. In heel veel oude culturen was handoplegging de belangrijkste vorm van genezing, het grootste voorbeeld van genezen door handoplegging is natuurlijk Jezus.

In die tijden leefden mensen veel dichter bij de natuur dan dat wij tegenwoordig doen. Kennis over natuur, de kruidengeneeskunde en handoplegging door middel van energie-uitwisseling waren normaal. Heel veel kennis werd overgedragen van generatie op generatie en mettertijd verdween daardoor ook veel kennis. De reguliere geneeskunde kon niet veel met de ‘oude’ onbewijsbare helingsmethoden en langzaam maar zeker verplaatste handoplegging (energie-uitwisseling) zich naar de achtergrond, maar verdween nooit helemaal. Toen vanuit Japan, via Amerika, reiki steeds meer aandacht en beoefenaars kreeg en de opleidingen voor energetisch therapeuten ontstonden, kwamen de alternatieve geneeswijzen weer meer in de belangstelling en groeide de interesse in deze manier van heling.

Energetische therapie (handoplegging, magnetiseren, reiki, etc.) ‘geneest’ niet, maar kan wel ondersteuning bieden in een genezingsproces. Een proces waarbij de reguliere gezondheidszorg altijd vóór gaat; een alternatief therapeut is géén arts en mag en kan ook nooit diagnoses stellen of afraden voorgeschreven medicatie te nemen of te veranderen. Nog steeds wijst het overgrote deel van de reguliere zorg alternatieve geneeswijzen af. Dat terwijl binnen de alternatieve sector de overtuiging groot is dat een samenwerking tussen regulier en alternatief, zeker nu, een hele welkome aanvulling zou kunnen zijn.

Groetjes,
Louise

Wil je reageren op deze column of heb je een vraag?
Stuur een mail naar redactie@deloop.eu.

Heel gewoon alternatief re-mind Louise handoplegging

Dit nieuwsbericht is 409 keer bekeken

X
X