Harvard Business Review
Reclamemakers keren terug naar traditionele media

Gepubliceerd op: 29 juni 2022 13:53

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND: Hieronder een onderzoek van het toonaangevende Harvard Business Review. Dit toont aan dat er stabiliteit komt tussen lokale offline traditionele print en digitaal online. Een kentering die we als lokale print-media onderkennen, onder andere met stijgende advertenties voor vacatures, omdat de boodschap in de digitale vijver helemaal verloren gaat. Lees hieronder.

Na jaren van dalende marketinguitgaven richting traditionele lokale media, lijkt het tij nu te keren. Volgens Harvard Business Review (HBR) wint ‘offline’ adverteren onder marketeers weer aan populariteit.

Met name bedrijven die zich op lokale consumenten richten, weten volgens HBR de traditionele manieren van adverteren - zoals in lokale print en op televisie - weer op waarde te schatten. Zij verwachten hier het komende jaar ruim 10 procent meer aan uit te gaan geven; voor volledig online opererende bedrijven komt de groei opvallend genoeg zelfs op 11,7 procent.

HBR zette een aantal belangrijke factoren op een rij, die deze terugkeer naar lokale traditionele media verklaren. Zoals:

Digitale overdaad
Consumenten zitten weliswaar een groot deel van hun tijd online, maar ze hebben in toenemende mate een hekel aan ‘fake news’ en digitale advertenties die hen belemmeren ongestoord een artikel te lezen of een video te bekijken. Traditionele vormen van adverteren - bijvoorbeeld in weekkranten of via direct mail - presteren juist veel beter als het gaat om bereik, aandacht en betrokkenheid.

Vertrouwen
Uit onderzoek blijkt dat consumenten traditionele lokale advertenties meer vertrouwen. Gedrukte advertenties staan bovenaan (82 procent), gevolgd door televisiereclame (80 procent) en direct mail (76 procent). Marketeers maken daar graag gebruik van.

Cookies
Het naderende einde van de ‘cookies van derden’ zorgt voor een verschuiving in het advertentielandschap. Marketeers zoeken naar nieuwe mogelijkheden om hun lokale doelgroepen te bereiken en traditionele lokale print-media blijken daar zeer geschikt voor.

Bron: Harvard Business Review, 15 June 2022


Dit nieuwsbericht is 55 keer bekeken

X
X