Hartverwarmende actie van Helmondse vriendinnetjes voor Elkerliek

Gepubliceerd op: 24 januari 2021 12:00
Gewijzigd op: 21 januari 2021 10:05

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND Als je niet naar school kunt en je huiswerk is al af, wat doe je dan? De 9-jarige Elise Tuinenbreijer en 8-jarige Sterre Dekker zitten samen in groep 5 van de Wilhelminaschool, maar op dit moment hebben ze natuurlijk thuisonderwijs. 

Samen bedachten ze het plan om zelfgemaakte armbandjes te gaan verkopen. De bestellingen kwamen direct binnen en werden keurig volgens de RIVM-richtlijnen op gepaste afstand aan huis afgeleverd. Het werd al snel een kleine onderneming en ze verdienden er leuk aan, maar de vriendinnen wilden het geld zeker niet voor zichzelf houden. Ze waren unaniem: het geld was voor de zorgverleners in het Elkerliek, omdat die al tijdenlang zo ontzettend hard moeten werken en wel een bedankje verdienen. Van de opbrengst van hun kleine onderneming hebben ze 35 pakken koeken en drop gekocht die ze vervolgens ’s middags spontaan kwamen afgeven in het Elkerliek. 

In een lieve kaart was omschreven dat ze zo dankbaar waren voor alle goede zorg in Helmond. “Jullie zijn de beste”, zo stond beschreven. De koeken werden heel goed ontvangen en zijn inmiddels over de verschillende afdelingen verdeeld. 

Foto: Sterre en Elise bij het Elkerliek. | F Marlieke Putmans.


Dit nieuwsbericht is 149 keer bekeken

X
X