‘Happy Ouders’

Gepubliceerd op: 1 oktober 2020 13:30
Gewijzigd op: 1 oktober 2020 9:44

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Vraagt u zich ook af hoe uitgaan er tegenwoordig aan toe gaat? Meld u dan aan voor de online ouderavond ‘Happy ouders’ op donderdagavond 8 oktober van 20.00 tot 21.15 uur. ‘Happy Ouders’ is een initiatief om ouders van jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar te informeren over verschillende aspecten van uitgaan anno 2020.

Doel van deze avond is om ouders een zo goed mogelijk beeld te geven wat jongeren tegenwoordig doen als ze uitgaan en ouders handvaten te geven hierover in gesprek te gaan met hun zoon of dochter. 

Wat houdt het concreet in? 
Aan de hand van herkenbare sketches door Helder theater komen tijdens deze online ouderavond de volgende onderwerpen aan bod:
• Alcohol drinken, heeft het zin hierover afspraken te maken met mijn zoon/dochter en welke dan?
• Welke soorten drugs gebruiken jongeren en hoe gevaarlijk zijn deze dan?
• Wat kan ik doen als mijn kind dronken thuiskomt?
• ID fraude, is dit ook strafbaar als je minderjarig bent?
Halt en Novadic-Kentron geven tussendoor praktische tips.

Waarom?
Ouders hebben een belangrijke rol bij de opvoeding van hun kind en hebben grote invloed op hun drinkgedrag. Ouders worstelen met hun rol als opvoeder, juist in de periode dat hun kind de wereld begint te ontdekken, grenzen verkent en een eigen karakter ontwikkelt. Het is goed om als ouder te weten wat alcohol en andere genotmiddelen doen met jongeren, hoe jongeren hier mee omgaan en hoe de huidige uitgaanswereld van jongeren eruit ziet.

Organisatie
Op donderdag 8 oktober wordt de online editie van ‘Happy Ouders’ georganiseerd in opdracht van de  gemeente Helmond door GGD Brabant-Zuidoost, Novadic-Kentron, Halt en Helder Theater.

Aanmelden?
Bent u geïnteresseerd in ‘Happy Ouders’ en heeft u een zoon/dochter die op stap gaat of binnenkort misschien op stap zal gaan, dan kunt u zich tot woensdag 7 oktober aanmelden voor ‘Happy Ouders’ op donderdag 8 oktober van 20.00 tot 21.15 uur via www.happyouders.nl. Een paar dagen van tevoren ontvangt u een aanmeldlink waarmee u kunt inloggen.

Vragen?
Mocht u vragen hebben, dan kunt u die mailen naar k.spijkers@ggdbzo.nl of telefonisch contact opnemen met Karin Spijkers (GGD Brabant-Zuidoost) bereikbaar op nummer 088 00 31 474.

Helder Theater | F GGD Brabant-Zuidoost


Dit nieuwsbericht is 99 keer bekeken

X
X