Hans Klink Mierlose Mens 2020

Gepubliceerd op: 16 januari 2020 10:51
Gewijzigd op: 15 januari 2020 10:58

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Regio: Tijdens de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst die vrijdag 10 januari plaatsvond in Partycentrum ‘denheuvel’ te Mierlo werd de heer Hans Klink (45) bekend gemaakt als de Mierlose Mens 2020. De eretitel, voor de 33ste keer toegekend aan een Mierlonaar die zich zéér verdienstelijk heeft gemaakt op vrijwilligersgebied voor of binnen de gemeenschap Mierlo, werd bekend gemaakt door de heer Jos van Bree, de nieuwe burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo.

De toekenning van de eretitel heeft de Mierlose Mens 2020 te danken aan de enorme staat van dienst qua vrijwilligerswerkzaamheden en activiteiten ten dienste van de Mierlose gemeenschap. Uiteenlopend van sociaal gericht, via cultuur-historisch tot natuurlijk, sportief en carnavalesk. Niet voor niets werd hij tijdens zijn bekendmaking omschreven als een enthousiast persoon, verbinder, groepsmens in hart en nieren, hartelijk, ondernemend en creatief.

Vanaf 1982 is Hans Klink al actief binnen de plaatselijke Scouting in Mierlo. Eerst als jeugdlid, aansluitend 14 jaar als leider en vanaf 1997 bij de Oud Voortrekkers Vereniging waar hij sinds 2007 de voorzittershamer hanteert. Op carnavalsgebied maakte hij vanaf 2004 jarenlang deel uit van de Bahama Tamoures, was hij in 2011 de bruidegom van het Mierloos Boerenbruidspaar en zwaaide hij in 2018 de scepter als Prins Hans d’n Twidde van CV De Spruwwejagers.

In 2016 was de Mierlose Mens 2020 de bedenker, oprichter en het creatieve brein achter de Mierlose Dorpsquiz. Een organisatie die er in slaagt om jaarlijks zo’n 2500 mensen in Mierlo in beweging te krijgen met het oplossen van de meest uiteenlopende vragen en opdrachten van de Mierlose Dorpsquiz. Na drie jaar Dorpsquiz trad Klink in 2019 toe tot het bestuur van de Stichting Horrornacht en nam hij daarnaast ook nog eens de taak van voorzitter van de Heemkundevereniging Myerle op zijn schouders. Of dit alles nog niet genoeg is, is de opvolger van Thea Gevers-Van der Velden als Mierlose Mens ook mede initiatiefnemer van de Facebook pagina ‘Mierlo in Beeld’ en vindt hij ook nog de tijd om jaarlijks te collecteren voor het Nationaal Fonds Kinderhulp.


Dit nieuwsbericht is 465 keer bekeken

X
X