Halloweentocht Helmond Centrum “De Beet van Berlaer”

Gepubliceerd op: 16 oktober 2019 12:01

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Op vrijdag 25 oktober organiseren we weer de jaarlijkse Halloweentocht in het centrum. De Halloweentocht staat dit jaar in het teken van “De Beet van Berlaer”. Als straf is er een vloek uitgesproken en zijn de heer Van Berlaer en andere kasteelbewoners gebeten door vampiers.  De kinderen kunnen de vloek opheffen door cijfers te verzamelen en de code te kraken.  Natuurlijk is er onderweg ook wat lekkers te krijgen voor de kinderen . Start tussen 18.00 en 19.00 uur, VVV/Bibliotheek .

De Beet van Berlaer.....

Lang, zeer lang geleden, trok de heer Jan van Berlaer naar het oude Helmond toe. Het was het jaar 1314. Jazeker... dat is al 705 jaar geleden. Helmond was nog klein en de heer van Berlaer werd de baas over het kleine stadje. In die tijd stond er nog een oud kasteel in de stad. Het Oude Huys heette dat. Het was er zo eng, dat zelfs de heer van Berlaer er niet in durfde te wonen. Het verhaal doet de ronde dat hij gebeten werd door een vampier en van gedaante veranderde; half wolf, half vampier. Alleen tijdens Halloween dolen alle gebeten mensen weer rond. De kinderen kunnen deze vloek opheffen door letters te verzamelen, bij deelnemende winkeliers op de plattegrond, de letters in de goede volgorde te zetten en de vloek uit te spreken. Is de puzzel compleet, de vloek opgeheven en leveren de kinderen de plattegrond aan het einde van de tocht weer in, dan krijgen ze nog iets lekkers en maken ze kans op een mooie prijs t.w.v. €50,-.

Vrijdag 25 oktober, starten tussen 18.00 tot 19.00 uur bij de  VVV/Bieb, Watermolenwal 11 Helmond. Voor kinderen van 6-12 jaar. Deelname gratis.

Deze Halloweentocht wordt mogelijk gemaakt door de ondernemers uit Helmond Centrum, Kuculemu, Kasteel Helmond, Hellmond Haunters, de VVV en bibliotheek Helmond.


Dit nieuwsbericht is 350 keer bekeken

X
X