H2O Festival ‘Feel Free’ viert 75 jaar vrijheid bij Het Speelhuis!

Gepubliceerd op: 18 september 2019 15:02
Gewijzigd op: 18 september 2019 15:04

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: In het laatste weekend van september organiseert H2O dit jaar wederom een theaterfestival. “Vrijheid moet gevierd en doorgegeven worden en dat doen we met alle inwoners van Helmond, jong en oud”, aldus het motto van deze ‘Feel Free’ editie dat in het kader van 75 jaar bevrijding Helmond gezamenlijk met gemeente Helmond en Het Speelhuis wordt georganiseerd.

Op vrijdagavond 27 september opent het H2O Festival ‘Feel Free’ met de 8e editie van het inmiddels razend populaire evenement H2O Unplugged in de grote zaal van Het Speelhuis. Onder begeleiding van de Unplugged-band betreedt een achttal zangers en zangeressen het podium. Een line-up met een wisselende mix van artiesten met diverse achtergronden. Een van de deelnemers is bijvoorbeeld oud The Voice of Holland deelnemer Dave Vermeulen. En Tijen Celik, jaren geleden een van de zangeressen van de revolutionaire Turks-Nederlandse meidenband Kardelen. Iedere artiest zingt tijdens deze avond twee nummers, voor de pauze klein en intiem en na de pauze groots met volledige band. Na afloop is er een gezellige afterparty in de foyer van Het Speelhuis.

LINE-UP UNPLUGGED:

Evy van Keijzerswaard – Kelsey Kluijtmans – Roger Corneille – Ruud Gruijters – Fatih Jackson – Geert Joosten - Dave Vermeulen – Tijen Celik.

Unplugged-band: Coen Pots – Hanz Martens – Johan van Lanen – Oscar Berkers - Annique van den Heuvel (backing vocals)

Op zaterdagmiddag steekt burgemeester Elly Blanksma om 15.00 uur het bevrijdingsvuur aan en daarmee opent ze officieel het festival. Op het Speelhuisplein zal daarna een startsein voor de kindermiddag met bevrijdingsspellen klinken. Tijdens deze middag kunnen kinderen deelnemen aan verschillende bevrijdingsspellen om zo een bevrijdingsmedaille te bemachtigen. Ook kunnen ze gratis een speciale theatervoorstelling genaamd ‘Het Pleintje van Meneer Sax’ bijwonen. Het middagprogramma vloeit over naar het theateraanbod voor volwassenen. Vanaf 17:00 uur is het foodcourt geopend. Op diverse plekken kan men genieten van inspirerend theater, popmuziek, bijzonder en humoristisch straattheater, klassieke muziek en indringende literatuur. Bekende namen zijn onder andere oud stadsdichter Wim Daniëls, Duda Paiva en Joris Linssen & Caramba. Verrassend voor de H2O bezoeker is de sensationele afsluiting door de twee dj’s: Vato Gonzalez en Jay Hardway. Waarbij ook de jeugd uit haar dak kan gaan. U kunt dus de hele dag vertoeven op het plein. Zinnenprikkelend in alle opzichten!

Voor de gehele lin-up kijk op: www.helmondh2o.nl

(Bron foto; H2O Festival).


Dit nieuwsbericht is 478 keer bekeken

X
X