Guido Helmond

Gepubliceerd op: 27 januari 2018 11:00
Gewijzigd op: 1 februari 2018 9:51

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond: U kent het vast wel, een situatie waarop u (ineens) hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat u een chronische ziekte heeft, uit het ziekenhuis komt of financiële problemen heeft. Het is fijn om dan een plek te hebben waar mogelijkheden tot hulp verzameld zijn.

Guido Helmond is een website waar u informatie kunt vinden over verschillende vrijwilligersinitiatieven, wijk- en buurtgerichte activiteiten en allerlei kosteloze voorzieningen in uw eigen omgeving. Er staan nu al zo’n 100 pagina’s met aanbod op deze site. Als voorbeeld van aanbod op Guido Helmond kunt u daarbij denken aan bijvoorbeeld een cursus budgetteren of een informatiekoffer dementie, maar ook thuiszorgaanbieders. Zo’n divers mogelijk aanbod zodat iedereen iets kan vinden wat bij zijn of haar situatie past.

In 2017 zijn er gemiddeld 250 bezoekers per maand geweest die van Guido Helmond gebruik hebben gemaakt. Al deze mensen hebben hulp kunnen vinden die past bij hun situatie. Of het nu gaat om mantelzorg of dementie, op Guido Helmond staan zoveel mogelijk initiatieven en voorzieningen verzameld.

De versterking van het eigen netwerk van mensen wordt de komende jaren steeds belangrijker. Guido Helmond is bedoeld om mensen te helpen hun sociale netwerk te vergroten zodat zij bij een probleem in hun eigen omgeving tot een oplossing kunnen komen. Nieuwsgierig en wilt u ook in uw buurt helpen of hulp vinden? Neem een kijkje op www.guidohelmond.nl.

Dit nieuwsbericht is 1092 keer bekeken