Grote verschillen in premie autoverzekering in Noord-Brabant

Gepubliceerd op: 27 juli 2020 14:30
Gewijzigd op: 27 juli 2020 14:35

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Als autobezitters moet je natuurlijk verplicht een WA-autoverzekering afsluiten. De hoogte van de premie is afhankelijk van een aantal zaken, zoals de bestuurder, het type auto en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Om de hoogte van de autoverzekering te bepalen is de woonplaats ook een belangrijke factor. Binnen de provincie Noord-Brabant zijn daarom de verschillen groot. Hoe kan het dat de verschillen zo groot zijn? In dit artikel alles wat je moet weten over de invloed van de woonplaats op de premie van de autoverzekering.

Hoe bepaalt de verzekeraar het risico?

Bij het vastellen van de premie neemt de verzekeraar het risico altijd als uitgangspunt. Hoe hoger het risico op schade, des te hoger de premie. Deze regel gaat op voor de meeste verzekeringen. Bij een autoverzekering zijn er verschillende risicofactoren. Een andere factor is de woonplaats. Hoe meer verkeer in een bepaalde regio, des te groter de kans op een schade. Ook het aantal claims uit het verleden binnen een woonplaats vormt een factor. Als er relatief veel schades geclaimd worden in een bepaalde woonplaats, is de kans groot dat de premie voor automobilisten die daar wonen zal meestijgen.

Premieverschillen

Vergeleken met andere provincies, is Noord-Brabant een provincie met relatief veel auto’s. Cijfers van afgelopen jaar laten zien dat er binnen de provincie zo’n 1.389.892 auto’s geregistreerd staan. Over het algemeen geldt dat in grote steden meer schades worden gereden, dan in kleine dorpen en steden. Op basis van het aantal auto’s in Noord-Brabant zou je daarom kunnen zeggen dat de premies relatief hoog zouden moeten uitvallen. Maar uiteraard zijn er ook uitzonderingen. Er zijn namelijk ook rustiger gebieden binnen de provincie waar -historisch gezien- weinig is ingebroken in auto’s en/of weinig auto’s zijn gestolen. Vergelijk je autoverzekering daarom ook.

Verhuizing?

Dat de premie voor een autoverzekering per woonplaats sterk kan verschillen, betekent ook dat je hoogstwaarschijnlijk een andere premie zult betalen als je verhuist. Het advies is daarom om bij een verhuizing altijd je autoverzekering te vergelijken. Wellicht zijn er andere verzekeraars die een voordeliger aanbod kunnen doen. Ook voor andere ingrijpende levensgebeurtenissen, zoals een verandering in de afstand van woon-werkverkeer of de gezinssituatie, is het algemene advies om altijd je verzekeringen te vergelijken.

In samenwerking met: Autoverzekeringen vergelijken op Independer


Dit nieuwsbericht is 189 keer bekeken

X
X