Gratis testen voor je reis bij GGD Brabant-Zuidoost

Gratis testen voor je reis bij GGD Brabant-Zuidoost
Gepubliceerd op: 1 juli 2021 10:26

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Alleen in juli en augustus

REGIO Van 1 juli tot en met 31 augustus kun je bij GGD Brabant-Zuidoost zeven dagen per week op afspraak terecht voor een gratis PCR-test voor je reis naar het buitenland. Op de XL-testlocatie in Eindhoven is dagelijks een vast aantal PCR-tests beschikbaar voor reizigers naar het buitenland. Op = op, daarna kun je uitwijken naar andere aanbieders van gratis testen via www.testenvoorjereis.nl.

Testuitslag voor geldig coronabewijs in CoronaCheck
Voor reizen binnen de EU krijg je een digitaal coronabewijs in de CoronaCheck-app als je volledig gevaccineerd bent, onlangs bent hersteld van COVID-19 óf een recente negatieve testuitslag hebt. Wat de regels per land zijn en hoeveel uur vóór aankomst in het buitenland je een test moet doen, is per land verschillend en kan nog veranderen. Controleer dit zorgvuldig op www.wijsopreis.nl. Het is je eigen verantwoordelijkheid om je test goed te plannen. De GGD is niet aansprakelijk voor schade als je de testuitslag te laat binnen hebt.

Telefonisch een afspraak maken via 0800 - 5005
Via het landelijke afsprakennummer 0800 - 5005 kun je vanaf 2 weken van tevoren een afspraak maken voor een gratis PCR-test bij GGD-BZO. Dit afsprakennummer is 7 dagen per week van 8.00 - 20.00 uur bereikbaar.
Voor een PCR-test bij de GGD heb je altijd een DigiD nodig, dit geldt ook voor kinderen! Heb je geen DigiD, heb je liever een papieren testuitslag of is er geen plek meer bij de GGD, maak dan een afspraak voor een gratis test bij een van de andere aanbieders in de regio. Dit regel je heel gemakkelijk via www.testenvoorjereis.nl.

Gratis testen voor je reis bij GGD-BZO
GGD Brabant-Zuidoost voert de gratis reizigerstesten uit op de XL-testlocatie op de parkeerplaats Antoon Coolenlaan 5 in Eindhoven. Deze locatie is 7 dagen per week geopend voor testen op afspraak en is bereikbaar met de auto, op de fiets of te voet. Neem naar de testafspraak je afspraakbevestiging en je ID mee. En een mondkapje, dat blijft verplicht op testlocaties.

Coronabewijs aanmaken met negatieve testuitslag
Bij een negatieve uitslag heb je binnen 30 uur na de test het digitale coronabewijs in de CoronaCheck-app. Binnen 26 uur na de test krijg je van ons per mail de uitslag van je test, je hoeft ons hiervoor niet te bellen. Is de uitslag negatief, dan krijg je een unieke code die je zelf moet uploaden in de CoronaCheck-app. Het duurt dan nog maximaal vier uur voor het digitale coronabewijs in de CoronaCheck-app beschikbaar is. Zie je de uitslag wel op coronatest.nl, maar staat deze na 4 uur nog niet in de CoronaCheck-app? Bel naar de helpdesk van de CoronaCheck-app op: 0800 - 1421. Is de uitslag positief, dan krijg je geen coronabewijs in de CoronaCheck-app en mag je helaas niet op reis. Ga in thuisquarantaine, de GGD neemt contact met je op voor bron- en contactonderzoek.

Tips voor een goede voorbereiding
Check eerst de vereisten van je vakantiebestemming op www.wijsopreis.nl. Nog geen DigiD? Vraag deze op tijd aan via www.digid.nl, ook voor je kinderen. Plan je test bij de GGD via 0800 - 5005.

Testen bij thuiskomst
De overheid roept als voorzorgsmaatregel vakantiegangers op om zich bij thuiskomst te testen met een zelftest, ook als zij volledig gevaccineerd zijn. Hiervoor worden binnenkort gratis zelftesten uitgedeeld door de overheid. Vakantiegangers die met corona-gerelateerde klachten terugkomen van vakantie, laten zich uiteraard altijd bij de GGD testen. Jongeren kunnen zich na hun vakantie ook zonder klachten laten testen bij de GGD.

Hulp nodig bij de vakantievoorbereidingen?
Bij GGD Brabant-Zuidoost komen veel vragen binnen over reizen en de CoronaCheck-app, ook over onderwerpen die niet bij de GGD liggen. Daarom hieronder een handig lijstje om je op weg te helpen voor een antwoord op deze vragen:
• Vraag op tijd een DigiD voor jezelf of je kinderen aan via www.digid.nl
• Een afspraak plannen voor een test voor je reis kan alléén via het landelijke afsprakennummer 0800 - 5005. GGD BZO kan deze test niet voor jou plannen of verzetten.
• De regels voor jouw vakantiebestemming vind je op www.wijsopreis.nl
• Heb je reisadvies nodig? Het contactcentrum van het ministerie van Buitenlandse Zaken is 24/7 telefonisch bereikbaar via +31 247 247 247 en via Whatsapp: +316 8238 7796.
• Kijk op wijsopreis.nl voor meer contactgegevens van het contactcentrum.
• Zie je de uitslag wel op www.coronatest.nl, maar staat deze na 4 uur nog niet in de CoronaCheck-app? Bel naar de helpdesk van de CoronaCheck-app op: 0800 - 1421 (gratis).
• Werkt de CoronaCheck-app niet goed? Kijk op CoronaCheck.nl, bel 0800 - 1421 (gratis) of mail naar helpdesk@coronacheck.nl
• Heb je hulp nodig bij het inloggen met DigiD? Mail naar info@digid.nl of bel 088 – 123 65 55


Dit nieuwsbericht is 265 keer bekeken

X
X