Gratis stadswandelingen met stadsgids

Gepubliceerd op: 13 mei 2022 13:08

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Helmond Marketing verzorgt samen met VVV Helmond 3 gratis groepswandelingen met een stadsgids. Hiermee willen ze mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met al het moois dat er in het centrum te vinden is. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de site van VVV of visithelmond.nl.

Gedichtenwandeling
Verspreid over het centrum van Helmond zijn op gevels en bankjes gedichten te vinden. Samen met stadsgids Ruud Hakvoort ga je op zoek naar ontroerende en grappige poëzie.

Er zijn bekende gedichten van bijvoorbeeld Jacques Vriens, Wim Daniëls en Bert Kuijpers maar er is ook poëzie van kinderen uit Helmond. Doordat sommige gedichten klein en verscholen zijn, voelt de gedichtenwandeling soms als een ontdekkingstocht.

Stads- en kanaalwandeling
Helmond is een eeuwenoude stad met een moderne uitstraling. De geschiedenis, het heden en de toekomst komen samen in de stads- en kanaalwandeling. Onder begeleiding van stadsgids Jan van Bussel leer je meer over het rijke industriële verleden en kijk je op een nieuwe manier naar de panden die zo vertrouwd zijn. Je passeert de villa’s aan het water, het kantongerecht, Suytkade, de Oude Aa en het nieuwe Burgemeester Geukerspark.

Kunstroute
Helmond onderscheidt zich door de grote hoeveelheid kunst die in de stad te vinden is. Stadsgids Cathy Erbrink legt je uit wat het achterliggende verhaal achter deze kunst is. Tijdens de wandeling bekijk je meer dan alleen de beelden. Wist je dat er meerdere openlucht galerieën zijn in het centrum? De kunstroute brengt je bijvoorbeeld langs het Helmonds leesplankje op de Markt en de tentoonstelling in Het Hool. Ook de murals worden zeker niet vergeten.  

Kerstwens
Het idee voor de gratis stadswandelingen komt van een kerstwens. In december stond de kerstwensboom van Helmond Marketing op de Markt. Maartje Vos had hier een wens ingeleverd.

Zij wenste dat inwoners en bezoekers van Helmond kennis zouden maken de stadswandelingen. Zodat ze kunnen zien hoeveel kunst en cultuur Helmond te bieden heeft. Daarom hebben Helmond Marketing en VVV Helmond besloten om de drie wandelingen met gids gratis aan te bieden.

De drie stadswandelingen die worden aangeboden zijn:
Gedichtenwandeling op donderdag 19 mei 13.30 uur – 15.30 uur door Ruud Hakvoort
Stads- en kanaal wandeling op donderdag 2 juni 10.30 uur – 12.30 uur door Jan van Bussel
Kunstwandeling op dinsdag 7 juni 13.30 uur – 15.30 uur door Cathy Erbrink


Dit nieuwsbericht is 61 keer bekeken

X
X