Gratis e-bike probeeractie in Zuidoost-Brabant weer van start

Gratis e-bike probeeractie in Zuidoost-Brabant weer van start Sjees
Gepubliceerd op: 8 mei 2021 10:00
Gewijzigd op: 6 mei 2021 10:28

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

REGIO Vaker op de fiets is gezond voor lichaam en geest. Dat vinden ook de 21 gemeenten van Zuidoost-Brabant. Om haar inwoners fit en vitaal te houden zijn ze de Sjees E-bike probeeractie gestart. Hiermee krijgen alle inwoners de mogelijkheid om een week lang een gratis e-bike of high speed e-bike uit te proberen. Na even on hold te hebben gestaan vanwege de lockdown is de probeeractie nu weer in volle gang.

Online e-bike reserveren bij deelnemende fietsenwinkel
Intussen telt de actie zo’n 275 deelnemers, met dank aan de zeventien enthousiaste deelnemende fietsenwinkels in Zuidoost-Brabant die gratis een e-bike beschikbaar stellen. Ideaal, want zo kunnen mensen vrijblijvend testen of een elektrische fiets iets voor hen is. Zowel tijdens de dagelijkse rit naar de supermarkt, sportschool, de noodzakelijke reis naar het werk, als tijdens mooie tochten door de natuur. Alles is geregeld: van pech-onderweg-hulp tot aan verzekering en een supportdesk voor eventuele vragen. Inwoners kunnen online de e-bike reserveren via www.sjees.nl/probeereenebike. De actie loopt nog tot en met juni 2021.

Gezond, snel en duurzaam vervoersmiddel
De regio Zuidoost-Brabant wil het gebruik van de fiets als vervoersmiddel stimuleren. Vaak wordt de auto gebruikt voor dagelijkse ritten van 5 tot 20 km, omdat deze meestal net iets te lang of te intensief zijn voor de gewone fiets. “Wij zijn blij met de inzet van de fietsenwinkels in de regio. Het gebruik van een e-bike is vaak een goed alternatief voor de auto. Dankzij deze actie kunnen meer mensen dit eens ervaren en dat is mooi om te zien”, aldus wethouder Ad van den Oever van de Gemeente Veldhoven.

Belang van bewegen
Een gezonde levensstijl is vooral nu van groot belang. Vanwege Covid-19 trekken mensen er minder op uit. Voor werkende mensen geldt dat velen thuiswerken en minder in beweging komen. Om medewerkers gezond en vitaal te houden zetten veel grote werkgevers een e-bikepool op voor hun medewerkers. Echter, in kleinere bedrijven zijn die faciliteiten er meestal niet. Dat is ook één van de redenen dat deze e-bikeprobeeractie is ontstaan. Hiermee wordt het proberen van een e-bike voor iedereen beschikbaar.

Samenwerking e-bike probeeractie
De Sjees e-bikeprobeeractie is onderdeel van het project Slimmer fietsen van ZO Slim Bereikbaar. ZO Slim Bereikbaar is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat en alle gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant: Eindhoven, Helmond, Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre. De organisatie van de E-bike probeeractie is in handen van Ons Brabant Fietst, Brabant Mobiliteitsnetwerk en uitvoeringspartner De Boom en het Meer.


Dit nieuwsbericht is 176 keer bekeken

X
X