Gouden speld voor Ad van Lieshout van Polaris

Gepubliceerd op: 15 januari 2020 15:09
Gewijzigd op: 15 januari 2020 13:10

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Mierlo-Hout: Afgelopen zaterdag werd Polaris scheidsrechter Ad van Lieshout uit Helmond in het zonnetje gezet als dank voor 40 jaar arbitrage bij de Nederlandse Volleybalbond. Polaris voorzitter Wouter Stronkhorst reikte namens de Nevobo de officiële oorkonde en bijbehorende Gouden speld uit aan Ad, die volledige verrast was door dit feit.

In 1979 behaalde Ad van Lieshout zijn eerste scheidsrechter licentie, en floot toen voor Apollo, de voorloper van VC Polaris (fusie met Dynamiek). In de jaren daarna werkte Van Lieshout bij diverse volleybalverenigingen als hoofdtrainer, maar was ook niet te beroerd om ook voor deze verenigingen te fluiten.

De trainers- en scheidsrechters carrière leidde langs Helmond (Apollo en Polaris), Asten (Vocas), Someren (ASC), Budel (Ledub), Beek en Donk (Bedovo), en al weer lange tijd bij Polaris in Helmond. Polaris is super trots en blij dat Ad voor de vereniging op hoog niveau wil fluiten, omdat dat nu eenmaal een eis is van de volleybal bond dat er een flink aantal (uit)wedstrijden gefloten wordt in de hogere klasses, waar ook de Polaris volleybal teams actief zijn.

De wedstrijd van zaterdag, het tweede herenteam van Polaris tegen Sliedrecht Sport, werd een 2-3 nederlaag voor de Helmondse reserves,  Ad van Lieshout floot een prima pot als 2e scheidsrechter.Voorzitter Stronkhorst sprak uit dat hij en de driehonderd Polarisleden hopen dat Ad nog vele jaren als scheidsrechter voor de mooie en ambitieuze club behouden blijft.


Dit nieuwsbericht is 176 keer bekeken

X
X