Goeikes zoekt fotografen voor het Lucas Gasseljaar!

Gepubliceerd op: 14 maart 2019 9:49

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Waar in 2018 nog 13 (groepen) fotografen de wijken van de stad vastlegde voor Goeikes - Helmonders in beeld, zoekt de Stichting Goeikes er voor de komende editie ‘maar’ 12. Dit sluit nauw aan op het nieuwe thema; Goeikes - het jaar van Lucas Gassel. 1 jaar, 12 maanden, 12 fotografen, 1 fotoboek: dat is de leus voor het nieuwe project.


Hiervoor zoekt de organisatie 12 fotografen, duo’s of groepen die elk een maand met een camera door de stad heen gaan. Met in het achterhoofd dat overkoepelende thema. Want net als andere organisaties sluit ook de stichting Goeikes aan bij misschien wel het belangrijkste ‘Goeike’ van de stad. Dat Lucas Gassel zo genoemd mag worden is een gegeven. Deze geboren en getogen Helmonder staat namelijk bekend als één van de eerste landschapsschilders van Nederland. 450 Jaar na zijn dood komt het overgrote deel van zijn werk naar Helmond voor een grote overzichtstentoonstelling. Daarmee bewijst hij zelfs nu nog een grote dienst aan de stad.

Aan fotografen de vraag zich te laten inspireren door deze bijzondere Helmonder. En dat mag breed worden opgevat. Van een documentaireserie over de Lucas Gasselstraat en een serie portretten van Lucassen uit de stad tot de moderne landschappen van Helmond: alles mag. Op 3 april van 19.30 tot 21.00 uur houdt de organisatie een openingsbijeenkomst in de Cacaofabriek. Hier zorgt Gassel-kenner Ger Jacobs voor de nodige inspiratie. Daarnaast geeft de organisatie meer informatie over deelname en kunnen geïnteresseerde fotografen sparren met het bestuur en ervaringsdeskundigen van Goeikes - Helmonders in beeld. De avond is vrij toegankelijk en staat open voor alle fotografen (zowel amateur als professional) met een relatie tot de stad. Na de bijeenkomst hebben geïnteresseerde 3 weken de tijd een plan in te dienen. Daarnaast kiest een professionele jury de deelnemers van Goeikes - Het jaar van Lucas Gassel.

Bron foto; Eva Steentjes


Dit nieuwsbericht is 211 keer bekeken

X
X