Goede spullen voor een goed doel

Gepubliceerd op: 9 april 2020 15:36

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: In het centrum van Helmond, Marktstraat 9, bevindt zich de Terre des Hommes winkel. In de winkel worden goede gebruikte artikelen (ZGAN) verkocht zoals (merk)kleding, boeken, speelgoed, serviesgoed en glaswerk etc. 

Deze spullen worden gratis bij ons aangeleverd door de vele burgers uit Helmond en omgeving die ons willen helpen. Onze winkel draait volledig op vrijwilligers.  De opbrengst van de verkoop is bestemd voor projecten van Terre des Hommes tegen de uitbuiting van kinderen in de wereld, zoals bijvoorbeeld kinderarbeid, misbruik en prostitutie. 

Om de gezondheid van onze vrijwilligers niet in gevaar te brengen, is de winkel op dit moment gesloten. Dit betekent dat er geen inkomsten zijn, maar dat de vaste kosten wel doorlopen.  Dit betekent ook dat wij al enkele weken lang geen spullen binnenkrijgen. 

Als we niets doen, wordt ons financieel verlies nog groter omdat we de eerste tijd nadat we weer open zijn ook niet genoeg voorraad hebben om te verkopen. 


Om die reden zijn we vanaf deze week gestart met een wekelijkse inzameling, elke woensdag van 11.00 tot 14.00 uur. 


Iedereen die de afgelopen periode benut heeft om de zolder, garage en kasten op te ruimen, kan goede gebruikte spullen dan bij ons afgeven. Dit gaat zonder direct persoonlijk contact. Dozen en tassen kunnen buiten bij de deur kunnen worden neergezet. Wij zijn dan in de winkel aanwezig om alles op een veilige manier naar binnen te halen. 

Stuur voor meer informatie een bericht naar tdh.helmond@outlook.com


Dit nieuwsbericht is 77 keer bekeken

X
X