GGD BZO vaccineert nu zonder afspraak

GGD BZO vaccineert nu zonder afspraak
Gepubliceerd op: 27 juli 2021 11:50

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND | EINDHOVEN Vanaf zaterdag 24 juli heeft GGD Brabant-Zuidoost de deuren van de vaccinatielocaties opengezet. Iedereen die nog geen afspraak voor de 1e vaccinatie heeft gemaakt, kan zonder afspraak terecht. De GGD wil het hiermee nog gemakkelijker maken om een vaccinatie te krijgen. Iedere dag is een vaste hoeveelheid vaccin beschikbaar, op = op. Inwoners kunnen zich dagelijks tussen 9.00 en 16.00 uur melden voor een prik.

Zo werkt het
Voor het halen van een vaccinatie zonder afspraak gelden een paar regels. Het is alleen mogelijk voor inwoners van 12 jaar en ouder die hun 1e  prik nog niet ontvangen hebben. Zij nemen hun ID-bewijs mee naar de vaccinatielocatie, de gezondheidsverklaring vullen ze ter plekke in. De arts bepaalt vervolgens welk vaccin de inwoner krijgt, hierin is geen vrije keuze. En op = op. Per dag is er een nieuwe voorraad. Het is niet mogelijk om de 2e coronavaccinatie via de vrije inloop te halen. Daarnaast is het goed om te weten dat op beide vaccinatielocaties het dragen van een mondkapje verplicht is. Wie een stempel in het gele boekje wil, neemt dit boekje zelf mee.

Nieuwe fase in
“Het halen van een coronavaccinatie wordt nu nog gemakkelijker”, vertelt Gonny van Loon, programmamanager Covid-19. “Naast de afspraken die gepland staan, is er (nog) voldoende vaccin beschikbaar, daarom gaan we nu naast de vaccinaties op afspraak ook een vrije inloop organiseren. De afspraak voor de tweede prik wordt direct op de afspraak geregeld. Daardoor kan de wachttijd trouwens wel wat oplopen, het is fijn als inwoners daar rekening mee houden.”

Vaccinatielocaties
Wie zonder een afspraak een vaccinatie wil komen halen, is dagelijks tussen 9.00 en 16.00 uur welkom op één van de vaccinatielocaties in de regio:

Eindhoven: Indoor Sportcentrum, Theo Koomenlaan 1, 5644 HZ Eindhoven

Helmond: Haverdijk 11, 5704 RC Helmond. Deze locatie is het best bereikbaar met de auto of fiets.

F | Wendy Lodewijk


Dit nieuwsbericht is 413 keer bekeken

X
X