Geslaagde vierde editie Kidskookcaféwedstrijd

Gepubliceerd op: 11 oktober 2019 11:29

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Vanmiddag vond de spannende finale plaats van de vierde editie van de Kidskookcaféwedstrijd. Kinderen hebben zich in duo’s op kunnen geven door een pastarecept in te sturen, passend binnen het thema lekker én gezond. Uit alle inzendingen zijn vijf koppels geselecteerd die vanmiddag hun gerecht hebben gekookt en gepresenteerd voor de vakjury. Tess en Jente wonnen de eerste prijs met hun pasta met preisaus.

Thema ‘Pasta, haal eruit wat erin zit’
Het thema van dit jaar was “Pasta, haal eruit wat erin zit”. De leerlingen maakten allemaal een pasta met een zelfgemaakte saus. Daarnaast zijn ze uitgedaagd om de ingrediënten die zij gebruikten voor hun gerecht zo optimaal mogelijk te gebruiken. Om de kinderen op die manier bewust te maken van de verspilling van voedsel.

Winnaars van de Kidskookcaféwedstrijd 2019
Vanmiddag streden de geselecteerde koppels om de titel in de professionele keuken van de Praktijkschool in Helmond. De finalisten waren erg aan elkaar gewaagd, maar Tess en Jente van basisschool Dierdonk sleepten de eerste prijs binnen met hun pasta met preisaus, kastanjechampignons en stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter. Door deze overwinning staat hun gerecht voor een dag op de menukaart van het Elkerliek ziekenhuis. Samen met de sous-chef van het ziekenhuis gaan zij hun gerecht bereiden. Olivia en Dieuwertje behaalden de tweede prijs. Vanwege deze prestatie mogen zij samen met chef en eigenaar Djailany van de Laarschot koken in de keuken van restaurant Nastrium.

Dutch Food Week
De Kidskookcaféwedstrijd wordt georganiseerd door Food Tech Brainport, Jibb+ en gemeente Helmond in het kader van de Dutch Food Week. Deze vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 16 oktober. Dutch Food Week is hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan.


Dit nieuwsbericht is 205 keer bekeken

X
X