Genomineerden ‘Helmonder van het Jaar 2019’ bekend

Gepubliceerd op: 6 december 2019 9:52
Gewijzigd op: 6 december 2019 10:05

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: De jury van de Helmonder van het Jaar verkiezing maakt onder voorzitterschap van Pieter Michielsen, directievoorzitter Rabobank, de drie genomineerden voor 2019 bekend.

Hajar Yagkoubi, Rianne Letschert en Jermain De Rozario maken kans om de Helmonder van het Jaar 2019 te worden. De winnaar ontvangt een cheque van 4000 euro en een sculptuur van de Helmondse kunstenaar Willem van der Velden. De twee andere genomineerden ontvangen elk een cheque van 1000 euro. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Rabobank Helmond Peel Noord.

De Trots van Helmond

Helmonder van het Jaar is niet zo maar een titel. Als je tot Helmonder van het Jaar wordt gekozen dan vervult je dat met trots. Je ziet het aan de gezichten tijdens de uitreiking en je hoort het aan de reacties van winnaars van de afgelopen jaren. Op 6 januari 2020 wordt voor de 25e keer de Helmonder van het Jaar benoemd, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Helmond.

Over de genomineerden

Hajar Yagkoubi

De 19-jarig Hajar is namens Nederland jongerenvertegenwoordiger voor de Verenigde Naties (VN). In september sprak zij in New York tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de commissie die gaat over sociale, humanitaire en culturele zaken. Haar speech over sociale kloven leidde tot een enthousiast applaus. Vorig jaar ontving Hajar van de jury van de Helmonder van het Jaar een eervolle vermelding voor haar werk.

Rianne Letschert

Rianne Letschert is in september benoemd tot Topvrouw van het Jaar 2019. De rector magnificus van de universiteit van Maastricht woont in Helmond en wordt door de jury vooral geroemd om haar inzet voor maatschappelijke onderwerpen als gelijkwaardigheid en diversiteit.

Jermain De Rozario

Bijna ieder Helmonder ken het verhaal van Jermain De Rozario: van vuilnisman tot sterrenchef. Eind 2018 ontving De Rozario als eerste restaurant in Helmond ooit een Michelinster. Hij is vaak voor gek verklaard. Een toprestaurant in Helmond? De jury roemt zijn doorzettingsvermogen en zijn positieve uitstraling voor Helmond.

Ook het publiek heeft een stem
Naast de juryprijs, wordt er ook een publiekprijs uitgereikt. Er kan t/m 31 december gestemd worden via www.rabobank.nl/helmondpeelnoord op één van de drie genomineerden. Op 6 januari wordt ook bekend wie deze prijs heeft gewonnen.

De Helmonder van het Jaar
Naast directievoorzitter Rabobank Pieter Michielsen als juryvoorzitter bestaat de jury uit burgemeester Blanksma, Jan Jaspers, Bart Spoormakers, Audrey van den Broek en Udo Holtappels. De Helmonder van het Jaar is een persoon of instelling die zich verdienstelijk maakt voor de stad Helmond op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied.


Dit nieuwsbericht is 861 keer bekeken

X
X