Genomineerden ‘Helmonder van het Jaar 2018’ bekend

Gepubliceerd op: 29 november 2018 12:00
Gewijzigd op: 29 november 2018 11:19

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Voorpagina
Helmond: De jury van de Helmonder van het Jaar verkiezing maakt onder voorzitterschap van Paul van Rijn, directievoorzitter Rabobank Helmond, de drie genomineerden voor 2018 bekend.

Tommie Niessen, Peggy van de Vijfeijken en Aukje Kuypers maken kans om de Helmonder van het Jaar 2018 te worden. De winnaar ontvangt een cheque van 4000 euro en een sculptuur van de Helmondse kunstenaar Willem van der Velden. De twee andere genomineerden ontvangen elk een cheque van 1000 euro. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Rabobank Helmond.

De Trots van Helmond

Helmonder van het jaar is niet zo maar een titel. Als je tot Helmonder van het jaar wordt gekozen dan vervult je dat met trots. Je ziet het aan de gezichten tijdens de uitreiking en je hoort het aan de reacties van winnaars van de afgelopen jaren. Op 7 januari 2019 wordt voor de 24e keer de Helmonder van het Jaar benoemd, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Helmond.

Over de genomineerden

Tommie Niessen

De jury zag in zorgverlener, blogger en auteur Tommie Niessen een goede kandidaat omdat hij voorop loopt op het gebied van innovatieve zorg. Daarnaast is hij sterk op het gebied van social media en draagt hij daar ook zijn trots voor Helmond uit. Tommie bracht onlangs zijn eerste boek uit met ontroerende verhalen van zijn werk in de zorg.


Peggy van de Vijfeijken

Peggy van de Vijfeijken is de vrouw achter Stichting VIPE. De stichting verzamelt hoogwaardige tweedehands pruiken, reinigt deze en brengt ze gratis terug naar de maatschappij. De jury vindt het mooi dat Peggy uit eigen ervaring het initiatief heeft genomen om tot oplossingen te komen voor een bijzondere doelgroep.


Aukje Kuypers

Aukje Kuypers werd in maart uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar in Nederland. De algemeen directeur van technisch dienstverlener Kuijpers uit Helmond wordt door de jury omschreven als een vrouw die staat voor innovatie.


Ook het publiek heeft een stem

Naast de juryprijs, wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Er kan van 1 t/m 31 december gestemd worden via www.rabobank.nl/helmond op één van de drie genomineerden. Op 7 januari wordt ook bekend wie deze prijs heeft gewonnen.

De Helmonder van het Jaar

Naast directievoorzitter Rabobank Helmond Paul van Rijn als juryvoorzitter bestaat de jury uit burgemeester Blanksma, Jan Jaspers, Bart Spoormakers, Audrey van den Broek en Udo Holtappels. De Helmonder van het Jaar is een persoon of instelling die zich verdienstelijk maakt voor de stad Helmond op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied.

Dit nieuwsbericht is 1966 keer bekeken

X
X