Genieten van kerstsfeer in Bibliotheek Helmond-Peel

Genieten van kerstsfeer in Bibliotheek Helmond-Peel
Gepubliceerd op: 9 december 2021 10:08

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Van 8 december tot en met 6 januari is de Bibliotheek Helmond-Peel in kerstsfeer. Leen boeken of films om heerlijk te relaxen tijdens de lange decemberavonden. Of laat ons een fijn boekenpakket voor je samenstellen via de AfhaalBieb. Kom genieten van mooie voorleesverhalen, maak een unieke foto of een robotje of kerstfilmpje in het TechLab. De professor van Mad Science geeft een coole workshop over droogijs en alle kinderen kunnen meedoen aan de kleurwedstrijd van het Huis van de Kerstman.

Programma
• De kerstman komt in de Bibliotheken van Asten, Helmond en Someren een verhaal voorlezen. Hij leest voor uit het boek ‘O dennenboom’ van Jacques Vriens. Maandag 20 december om 15.30 uur Helmond, dinsdag 21 december om 15.00 uur in Asten en om 16.00 Someren. Meld je vooraf aan als je wilt komen luisteren.

• Op de woensdagmiddagen wordt er om 14:30 uur voorgelezen door de medewerkers van de Bibliotheek in Asten, Helmond en Someren. We kiezen natuurlijk voor mooie kerst- en winterverhalen om helemaal in de stemming te komen.

• Ben jij al eens op de foto geweest met een rendier, sneeuwpop of levend cadeautje? In deze periode komen met regelmaat figuranten van het Huis van de Kerstman op bezoek in Bibliotheek Helmond. Als ze er zijn, roepen we het om! Samen met deze figuren kun jij op de foto voor een green screen om een superleuke kerstkaart mee te maken.

• Op dinsdag 14 december is het in Bibliotheek Helmond van 09:00 tot 10:30 uur tijd voor ‘Poolse Peuterpret’. We lezen voor uit een Pools kerst-prentenboek, maken muziek en gaan kerstknutselen. Poolse Peuterpret wordt georganiseerd door Bibliotheek Helmond-Peel in samenwerking met LEVgroep en GGD Brabant-Zuidoost.

• Op zondag 19 december maken we in Bibliotheek Helmond van 13.30 -15.30 uur een robotje dat cadeautjes van de ene kant naar de andere kant van de tafel kan brengen. Superhandig om de Kerstman te ondersteunen tijdens deze drukke tijd. Iedereen vanaf 8 jaar kan na aanmelden meedoen.

• Op woensdag 22 december is er van 14:00 -16:00 uur het Techlab Digiwijs in Bibliotheek Helmond. Gaan jullie tijdens kerst ook uitgebreid dineren? Hoe leuk is het dan om alle genodigden een prachtig menukaartje te geven, wat je gemaakt hebt in Word! Voor kinderen vanaf 8 jaar.

• TechLab on Tour workshop. Tijdens deze workshop kunnen kinderen vanaf 8 jaar een stopmotionfilmpje in kerstsfeer maken. Wij zorgen voor materialen om een korte film te maken, zoals elfjes, sneeuwpoppen, rendieren en de kerstman. De workshop wordt gegeven in de Bibliotheken van Asten (28 december), Helmond (29 december) en Someren (30 december), steeds van 14:00-16:00 uur. Je moet je vooraf aanmelden om mee te kunnen doen.

• De coolste workshop wordt gegeven door de professor van Mad Science. Meld je aan voor deze workshop in Asten (4 januari 11;00-12:00 uur), Helmond (4 januari 14:00-15:00 uur) en Someren (6 januari 11:00-12:00 uur). Passend bij de wintertijd leer je van alles over smelten, bevriezen, verdampen en sublimeren. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Tickets voor de workshops kosten € 2,50, de overige activiteiten zijn gratis. Vooraf aanmelden via: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten heeft de voorkeur, zodat we rekening kunnen houden met een maximaal aantal deelnemers in verband met de coronamaatregelen.


Dit nieuwsbericht is 195 keer bekeken

X
X