Gemeente gaat enquete houden over zonnepark Stiphout

Gepubliceerd op: 5 maart 2021 15:30
Gewijzigd op: 5 maart 2021 14:16

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

STIPHOUT De mogelijke tweede zonneweide houdt de laatste tijd de gemoederen nogal bezig in Stiphout. Er is veel onrust en weerstand, een behoorlijke groep bewoners geeft aan tegen een nieuw zonnepanelenpark te zijn. Zij uiten zich massaal langs allerlei kanalen; posters op ramen, berichten en groeperingen op social media en er is zelfs een stichting opgericht. 

Anderzijds probeerde Solarcentury juist in te laten zien dat een tweede zonnepark veel voordelen biedt. Zij kregen net zo goed bijval van Stiphoutse inwoners, maar de voorstanders treden blijkbaar minder naar de voorgrond. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd.

De gemeente heeft nu besloten om, zodra er een definitief plan ligt voor het zonnepark, een enquête te gaan houden onder de omwonenden. 

Op dat moment weet iedereen goed waar het over gaat en kan een duidelijk standpunt vormen. Met de enquête wil de gemeente de meningen peilen en goed in beeld krijgen hoeveel mensen er voor en tegen zijn. 

Solarcentury heeft een eerdere vergunning ingetrokken. Als de aanvraag voor een nieuwe vergunning uitblijft om wat voor reden dan ook, volgt er uiteraard geen enquête.


Dit nieuwsbericht is 185 keer bekeken

X
X